Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

West Ham - Sunderland 1-0: Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, απλά δεν γίνεται!

Σίτυ, Σαουθάμπτον, Πάλας και τώρα Γουέστ Χαμ. Θα μπορούσαμε να είχαμε αυτή τη στιγμή 7 βαθμούς αλλά τα γκολ που έχουμε δεχθεί μετά το 85' μας έχουν κοστίσει τουλάχιστον 5 βαθμούς που αν δες τους είχαμε χάσει θα μας τοποθετούσαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στα του αγώνα η 11άδα μας δεν είχε εκπλήξεις. Ο Κονέ επέστρεψε και πήρε την θέση του Τζιλομποτζί στο κέντρο της άμυνας και ο Πίενααρ του ΜακΝέρ ο οποίος απογοήτευσε την προηγούμενη εβδομάδα. Μπορεί να ξεκινήσαμε άσχημα αλλά μετά τo 25ο λεπτό ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Μας παρουσιάστηκαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Από το 75' και μετά παίξαμε πιο αμυντικά χάρη στην αλλαγή τακτικής του Μόγιες και στο 90φεύγα μετά από ένα κόρνερ που είχαν κερδίσει τα σφυριά ο Ριντ σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή.

Όσο δεν κερδίζουμε θα συνεχίσει να υπάρχει εκνευρισμός και ειδικά όταν είδαμε σήμερα ομάδες όπως η Μπέρνλι να κερδίζει την Έβερτον -όταν εμάς μας είχε διαλύσει εντός έδρας- ή την Μίντλεσμπρο να παίρνει ισοπαλία μέσα στο Έμιρεϊτς από την Άρσεναλ η οποία βρίσκεται σε τρομερή φόρμα τελευταία. Παρόλα αυτά παρατήρησα κάποια κυρίως θετικά πράγματα τα οποία δύσκολα βλέπαμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Πάμε πιο αναλυτικά.

  • Αυτόν τον Κονέ θέλουμε! Ίσως η καλύτερη του εμφάνιση αυτή τη χρονιά και δεν είναι τυχαίο ότι παραλίγο να κρατήσουμε το μηδέν. Βοήθησε βέβαια και η παρουσία του Ζάζα ο οποίος ήταν κάκιστος σήμερα. Την προηγούμενη εβδομάδα κριτίκαρα αρνητικά τον Ιβοριανό αλλά αν συνεχίσει όπως σήμερα τότε η βελτίωση της άμυνας μας θα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.
  • Μετά από μία πολύ κακή εμφάνιση από τους παίκτες του κέντρου απέναντι στη Στόουκ, όπου ο Ρόντγουελ μαζί με το νέο Ρόντγουελ (ΜακΝέρ) μας έδειξαν πως το 4-5-1 μπορεί να μετατραπεί σε 4-3-1 χωρίς να έχουμε δεχθεί κάποια κόκκινη, σήμερα ήμασταν ανέλπιστα εντάξει. Ο Ρόντγουελ έπαιξε πολύ καλά (!) έχοντας 7/7 tackles (!!) που φαντάζομαι θα είναι κάποιο προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο και ο Πίενααρ έδωσε την επιθετική πνοή που έλειπε από το κέντρο αν και δεν έλειψαν τα λάθη από αυτόν.
  • Ο αδύναμος κρίκος της ομάδας ήταν ο Εντόνγκ. Αμυντικά τον πέρναγαν εύκολα οι αντιπάλοι του και επιθετικά δεν πρόσφερε τίποτα.
  • ΡΕΜΑΛΑΚΑΚΑΖΡΙΤΙΧΑΝΕΙΣΓΑΜΩΤΟΚΕΡΑΤΟΜΟΥ;
  • Δεν είναι τυχαία τα γκολ που δεχόμαστε στο τέλος των παιχνιδιών. Όταν παίζουμε αμυντικά έχοντας 10 παίκτες πίσω από τη σέντρα και το Ντεφό μόνο του μπροστά είναι φανερό ότι δεν λειτουργεί αυτό το σύστημα στο τέλος των αγώνων. Για ποιο λόγο πιστεύω ότι γίνεται αυτό; Καταρχάς ο Ντεφό μετά το 70' και κάτι φαίνεται κουρασμένος και τα τρεξίματα του μειώνονται. Όταν λοιπόν οι αντίπαλοι αμυντικοί έχουν πολύ χώρο μπροστά τους γιατί ο Ντεφό περπατά και οι υπόλοιποι 10 παίκτες μας βρίσκονται πολύ πίσω για να τους πρεσάρουν τότε οι αντιπάλοι μας φτάνουν κοντά στα 3/4 του γηπέδου άκοπα. Δεύτερον όταν καταφέρνουμε και παίρνουμε τη μπάλα τη διώχνουμε αμέσως και ο Ντεφό είναι απελπιστικά μόνος του μπροστά και δεν έχει τη σωματική υποδομή για να κρατήσει την μπάλα μέχρι να φτάσουν οι συμπαίκτες του κοντά σε αυτόν. Φυσικά το ίδιο ισχύει όταν προσπαθούμε να τον βρούμε με μακρινές μπαλιές. Εν κατακλείδι όταν παρκάρουμε το λεωφορείο για να κρατήσουμε το σκορ ο Ανιτσέμπε ή ακόμα και ο Γουότμορ με τα ασταμάτητα τρεξίματα του θα ήταν πιο χρήσιμος.

Ο Μόγιες είπε στη συνέντευξη τύπου ότι πέρα από το Μπορίνι οι υπόλοιποι τραυματίες είναι κοντά στο να γυρίσουν. Ο υγιής Κίρκοφ και ο σοβαρός Γιανουζάι ανεβάζουν 2 επίπεδα την ομάδα τουλάχιστον και αν καταφέρουμε να χτίσουμε πάνω στη σημερινή εμφάνιση μαζί με αυτούς τους δύο -και τον Κάτερμολ φυσικά- είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται. Επόμενος αγώνας είναι με τη Σαουθάμπτον για το κύπελλο (εκεί τουλάχιστον κερδάμε..) και μετά παίζουμε εντός έδρας με την Άρσεναλ για το πρωτάθλημα.

Κλείνοντας θέλω να θυμήσω ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχα συμμετάσχει σε ένα podcast σχετικά με την Premier League και φυσικά την Σάντερλαντ με τα παιδιά από το 11avenue.gr. Μπορείτε να το τσεκάρετε στην παρακάτω σελίδα:


Podcast για τη Σάντερλαντ

Η συζήτηση για την ομάδα μας ξεκινάει στο 19ο λεπτό περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου