Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Sunderland - Middlesbrough 1-2: Τζάμπα ήττα

Το πρώτο μας ματς στο SOL έληξε με ήττα 1-2 από τη Middlesbrough σε έναν περίεργο η αλήθεια είναι αγώνα. Πιο αναλυτικά όμως, ξεκινήσαμε πάλι με 4-4-1-1 όπως στον αγώνα με την Σίτυ με τον Γιανουζάι να παίρνει την θέση του τραυματία Μπορίνι και τον ΜακΝερ την θέση του "τραυματία" Κονέ.

Δεν αναφέρω με τι πάγκο κατεβήκαμε γιατί θα μας πιάσει μαζική κατάθλιψη.
 Ο αγώνας ξεκίνησε με την Σάντερλαντ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κάποιες ευκαιρίες για να δημιουργήσει κάτι αλλά δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση. Ο Γιανουζάι ξεχώριζε από τα δεξιά δημιουργώντας κινδύνους για την άμυνα της Μπόρο. Από το πουθενά λοιπόν και με την πρώτη προσπάθεια των αντιπάλων μας ο Στουάνι άνοιξε το σκορ (με γκολάρα για να τα λέμε όλα!). Από εκείνο το σημείο παγώσαμε και δυσκολευτήκαμε να βγάλουμε φάσεις. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ήρθε ένας ακόμη τραυματισμός (μιας και δεν έχουμε πολλούς..) του Ο'Σέι και την θέση του πήρε ο νεοαποκτηθείς Πίεναρ. Ο Ρόντγουελ γύρισε πίσω στην άμυνα και ο Νοτιοαφρικανός έπαιξε στην θέση του. Σε εκείνο το σημείο χάσαμε την συγκέντρωση μας και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου δεχθήκαμε το 2ο γκολ.

Κοντεύουμε να φτάσουμε στα επίπεδα της Χαλ με τους τραυματισμούς και να κατεβαίνουμε με 11,5 παίκτες στους αγώνες..

Φυσικά στο 2ο γκολ η ευθύνη είναι του Φαν Άανχολτ έχοντας πλέον ευθύνη στα 3 από τα 4 τέρματα που έχουμε δεχθεί στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά στον αγώνα με την Σίτυ, κάνει το πέναλτυ στον Στέρλινγκ και στο δεύτερο γκολ δίνει το διάδρομο δεξιά για να κάνει τη σέντρα ο Νάβας όταν ο μισός πλανήτης γνωρίζει ότι ο Ισπανός χρησιμοποιεί το αριστερό του πόδι μόνο για περπάτημα. Στο σημερινό 2ο γκολ βρίσκεται 2 μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό και έτσι δεν βγαίνει οφσάιντ ο Νεγρέδο. Τον Ολλανδό πάντως μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως την ποδοσφαιρική διπολική διαταραχή. Όσο καταθλιπτικούς μας κάνει με την αμυντική του ικανότητα τόσο πολύ μας "ανεβάζει" όταν προωθείται. Έχει εκπληκτική τεχνική και έλεγχο της μπάλας για αριστερό μπακ και δημιουργεί φάσεις είτε με την ταχύτητα του είτε με το πολύ καλό σουτ που διαθέτει.

Στο 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα μία αλλαγή τον Λενς ο οποίος πήγε δίπλα στον Ντεφό, ο Γουότμορ πήγε αριστερά και ο Γκουτς έπαιξε στον άξονα μαζί με τον Πίεναρ. Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε πολύ επιθετικά, ο Λενς έδειχνε δραστήριος, ο Γουότμορ βελτιώθηκε μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο και ο Γκουτς ήταν πολύ καλός. Οι ευκαιρίες χάνονταν η μία πίσω από την άλλη μέχρι που σκόραρε ο Φαν Άανχολτ. Και σε εκείνο το σημείο που λες ότι "πάμε, μπορούμε την ισοφάριση" η ομάδα σα να έσβησε τις μηχανές. Μάλλον κουραστήκαμε γιατί πιέζαμε συνεχώς και ψηλά και λογικό είναι να χάσαμε τις δυνάμεις μας. Τελικό σκορ λοιπόν το 1-2, αφήνοντας μας μία πικρία.

Ατομικά ο Γιανουζάι ξεκίνησε πολύ καλά το 1ο ημίχρονο αλλά δεν είχε συνέχεια στο παιχνίδι του. Ο Γουότμορ όπως είπα βελτιώθηκε μετά από μία κακή αρχή, ο Γκουτς ίσως να ήταν ο καλύτερος μας παίκτης  και ο Πίεναρ ήταν θετικός. Ντεμπούτο έκανε ο Ντζιλομποτζί και παρόλο που δεν απειληθήκαμε πολύ για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα φαίνεται ότι θα βοηθήσει.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Ο Μόγιες προτίμησε και πάλι τους νεαρούς παίκτες και ο Καζρί έμεινε στον πάγκο και μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Ντάξει στην περίπτωση του Λενς, υπάρχει η δικαιολογία ότι ο Ολλανδός είναι λίγο "τεμπελάκος", ο Κάζρι όμως; Ούτε κάτι τέτοιο έδειξε πέρσι, ούτε έχουν βγει τίποτα νέα που να τον εκθέτουν. Μήπως παίζει τίποτα άλλο; Επίσης βλέποντας να σπαταλάμε τόσα στημένα με τον Γιανουζάι και τον Γκουτς δεν θα ήταν καλό να έμπαινε;

Επόμενα ματς με τις Σριούσμπερι για το κύπελλο και ύστερα με την Σαουθάμπτον για το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε μέχρι τον αγώνα με τους "Αγίους" να έχει γίνει και καμιά μεταγραφή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου