Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Southampton - Sunderland 1-1: Νίκη τον Αύγουστο; Next year!

Η τελευταία νίκη της Σάντερλαντ τον μήνα Αύγουστο είχε έρθει την σεζόν 2010/11 όταν για την 3η τότε αγωνιστική της Premier League η ομάδα μας είχε νικήσει 1-0 την Μάντσεστερ Σίτυ με γκολ-πέναλτυ του Μπ€ντ. Δυστυχώς όμως ούτε φέτος δεν έσπασε αυτό το αρνητικό ρεκόρ μετά την χθεσινή ισοπαλία.
Ένα ακόμη deja vu ζήσαμε αφού συνήθεια φαίνεται να γίνονται τα 1-1 στην έδρα της Σαουθάμπτον με την ισοφάριση μάλιστα των γηπεδούχων να έρχεται κοντά στην λήξη του παιχνιδιού. Ας θυμήσω ότι για την χρονιά 2013/14 ο Φόντε μας είχε ισοφαρίσει στο 88' και πέρσυ ο Φαν Ντάικ στο 90' αφού είχαμε προηγηθεί με γκολ του Ντεφό όπως και φέτος. Αυτή τη φορά το 1-1 το έκανε ο Τζέι Ροντρίγκεζ στο 85' μετά από λάθος του Πίκφορντ, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από 2,5 χρόνια. Έτσι, γιατί Σάντερλαντ είσαι..
Στον αγώνα τώρα ο Μόγιες δεν έκανε κάποια έκπληξη όσον αφορά την επιλογή της 11άδας. Ο Μπορίνι επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και ο Κονέ που πριν 1 εβδομάδα έμοιαζε εκτός ομάδας έπαιξε δίπλα στον Τζιλομποτζί. Στα δεξιά της άμυνας ντεμπούτο έκανε ο Μανκίγιο ενώ είδαμε και τον Ρόντγουελ να παίζει τον ρόλο του αμυντικού χαφ όντας ο πιο οπισθοχωρημένος από τους παίκτες του κέντρου.
Ξεκινήσαμε νωθρά αλλά στη συνέχεια ανεβάσαμε απόδοση μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου χωρίς να απειλήσουμε βέβαια με κάποια μεγάλη φάση αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την Σαουθάμπτον. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο, στη συνέχεια όμως ο ρυθμός έπεσε και μετά από μία συρτή σέντρα του Λανς, ο Ντεφό κέρδισε το πέναλτυ το οποίο το εκτέλεσε ο ίδιος και ευστόχησε για το 0-1. Στη συνέχεια οπισθοχωρήσαμε οι "Άγιοι" πίεσαν ψηλά και μετά από ένα σουτ του ανενόχλητου Ροντρίγκεζ έξω από τη μεγάλη περιοχή όπου ο πολύ καλός μέχρι τότε Πικφορντ έκανε λάθος και ήρθε η ισοφάριση.



Πάμε τώρα και σε κάποια πιο αναλυτικά πράγματα του αγώνα:
  • Θετικότατος ήταν στο ντεμπούτο του ο Μανκίγιο. Δεν έδειξε ψαρωμένος, αμυντικά φαίνεται να είναι καλός και στις λίγες φορές που προωθήθηκε έδειξε καλά στοιχεία.
  • Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Κονέ αλλά αν παραμείνει στην ομάδα θα κάνει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Τζιλομποτζί. Καλύτερο και από αυτό με τον Καμπούλ.
  • Ο Ρόντγουελ όπως είπαμε έπαιξε το ρόλο του αμυντικού χαφ και του έδειξε να ταιριάζει. Βέβαια δεν ήταν εξαιρετικά καλός αλλά για δεδομένα Ρόντγουελ ήταν καλός.
  • Τα στημένα είναι μία πονεμένη ιστορία φέτος. Βρε παλικάρι μου Γιανουζάι μαθήματα από τον Καραγκούνη παίρνεις και δεν σηκώνεις τη μπάλα πάνω από το μισό μέτρο όταν εκτελείς κόρνερ; Εδώ φαίνεται η απουσία του Καζρί όπως και του Λάρσον.
  • Γίνεται να περάσει ένας αγώνας χωρίς τραυματισμό; Μην γελιόμαστε λοιπόν, όλοι ξέρουμε την απάντηση. Το τελευταίο "θύμα" λοιπόν ήταν ο Μπορίνι.
  • Ο Ντεφό έκανε αυτό που έπρεπε αλλά μετά το 0-1 περπάταγε στον αγωνιστικό χώρο. Λογικό είναι να υπάρχει κούραση αλλά λογικό δεν είναι να έχεις μόνο τον 17χρονο Ασόρο ως μπακ-απ του 34χρονου βασικού επιθετικού σου.
  • Ο Λανς φαίνεται ότι θα καταλήξει στη Φενέρ αλλά χθες το χρέος του το έκανε βγάζοντας τη σέντρα στην φάση που κερδίσαμε το πέναλτυ.
  • Ο Γκουτς δεν συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις μετά από 2 καλά παιχνίδια στην Premier League. Είχε κακές επιλογές και δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε στο κέντρο.
  • Ο Πίενααρ βγάζει ποιότητα. Αυτό το ξέραμε βέβαια και το ερώτημα για αυτόν είναι η φυσική του κατάσταση. Έχει παίξει ελάχιστα τα τελευταία δύο χρόνια και είναι πλέον στα 34. Μόλις γυρίσουν οι τραυματίες μας θα είναι μία εξαιρετική επιλογή ερχόμενος από τον πάγκο για να μπαίνει και να κάνει την ομάδα μας πιο επιθετική μιας και δεν έχουμε άλλον χαφ με τα στοιχεία του.
Την Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών και μένει να δούμε πως θα κινηθούμε. Ο Μόγιες παρουσιάζεται απαισιόδοξος στα μμε αλλά εγώ πιστεύω ότι απλώς κρατάει χαμηλούς τόνους.
Το επόμενο ΣΚ δεν θα έχουμε αγωνιστική δράση λόγω των εθνικών ομάδων και το επόμενο μας ματς είναι στις 12 Σεπτέμβρη ενάντια στην Έβερτον στο SOL. Ας ελπίσουμε να παρουσιαστούμε με τον Εμβιλά, νέο σέντερ φορ και σέντερ μπακ στην περίπτωση που φύγει ο Κονέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου