Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Sunderland - Crystal Palace 2-3: Κι όμως καταφέραμε και δεν πήραμε βαθμό..

Όταν νικάς 2-0 στην έδρα σου στο 60' και τελικά δεν καταφέρνεις να πάρεις ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας δεν υπάρχει παρά μία λέξη να περιγράψει τον αγώνα αυτό, απογοήτευση.
Ο Μόγιες ξεκίνησε με το ίδιο σύστημα και παίκτες όπως στον αγώνα με την Τότεναμ. Ο τραυματισμός στις αρχές του παιχνιδιού του Πίενααρ ανάγκασε τον Μόγιες να κάνει την πρώτη του αλλαγή με τον Γουότμορ να περνάει στην θέση του Νοτιοαφρικανού αλλά το σύστημα παρέμεινε το ίδιο.



Θα περίμενε κανείς ότι θα ξεκινούσαμε πιο επιθετικά λόγω του αντιπάλου μας και κυρίως λόγω της έδρας αλλά αυτό δεν έγινε. Το ματς ξεκίνησε νευρικά και για τις 2 ομάδες αλλά στη συνέχεια η Πάλας είχε την κυριαρχία στο κέντρο ενώ εμείς αδυνατούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και παίζαμε αρκετά με μακρινές μπαλιές. Εκμεταλευτήκαμε ένα λάθος του Ledley και πήγαμε στα αποδυτήρια με το 1-0 παρά την πίεση των αντιπάλων μας. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλύτερα, κρατάγαμε καλύτερα την μπάλα, η Πάλας δεν έμοιαζε τόσο απειλητική και στο 60' ο Ντεφό διπλασίασε τα τέρματα μας. Ακολουθεί μια ερασιτεχνική αντίδραση της ομάδας στην αμέσως επόμενη φάση και γίνεται το 2-1.

10 δευτερόλεπτα αφότου έχουμε σκοράρει και η Πάλας βγάζει κάτι σαν αντεπίθεση. Πραγματικά αστεία αντίδραση.
Παρόλα αυτά συνεχίζουμε και παίζουμε καλύτερα αλλά στο 76' ο Λι χορεύει τον Μανκίγιο βγάζει την σέντρα και σαπράιζ, σαπράιζ ο Φαν Άανχολτ χάνει (ξανά) τον παίκτη του και 2-2.


Drinking game idea. Πιείτε όταν ο PVA κάνει κάποια χαζομάρα στην άμυνα. Αν δεν έχετε γίνει στουπί μέχρι το 30' μην ανησυχείτε θα έχετε γίνει μέχρι το 40'.

 Για το 3ο γκολ που δεχτήκαμε δεν θα σχολιάσω τίποτα απλά θα προσθέσω μια εικόνα.


Ναι ο τύπος που είναι εντελώς ελεύθερος είναι ο Μπεντέκε αν αναρωτιέστε..


Πάμε και πιο αναλυτικά σε κάποια πράγματα:
  • Δύο πράγματα με ανησυχούν μέχρι ώρας. Το πρώτο είναι η αμυντική λειτουργία και το δεύτερο είναι το πόσο εύκολα πουλάμε την μπάλα και δεν μπορούμε να την κρατήσουμε στην κατοχή μας. Έχουμε τη 2η χειρότερη άμυνα στην PL μαζί με την Χαλ, δεχόμαστε τα περισσότερα σουτ μετά την Χαλ, το ποσοστό της κατοχής είναι το χειρότερο σε όλο το πρωτάθλημα (39,7 %), δίνουμε τις λιγότερες πάσες και έχουμε το 2ο χειρότερο ποσοστό εύστοχων πασών. Σίγουρα πάντως το πρόγραμμα και οι τραυματισμοί δεν βοήθησαν μέχρι ώρας αλλά και χθες σε έναν πιο βατό αγώνα περιμέναμε κάποια βελτίωση την οποία δεν είδαμε.
  • Πολύ γιόμα και όταν έχεις μόνο το Ντεφό μπροστά δεν σε βοηθά.
  • ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΝΤΕΦΟ όμως για να μην ξεχνιόμαστε!
  • Ο Γερμανός δεν ήταν καλός. Οι πάσες του ήταν πιο μακρινές και πιο άστοχες απ' ό,τι τις έχουμε συνηθίσει και δεν έφερε την ηρεμία στην ομάδα με τον τρόπο του παιχνιδιού του όπως έκανε σε προηγούμενες εμφανίσεις.
  • Συνεχίζει και μου αρέσει ο Εντόνγκ. Έριξε πολύ τρέξιμο και έβγαλε κάποιες καλές πάσες.
  • Νομίζω ο χειρότερος του γηπέδου ότι ήταν ο Γιανουζάι. Μετά την κακή εμφάνιση με την Τότεναμ έκανε ακόμα ένα κακό ματς, κάνοντας πολλά λάθη, εκβιάζοντας ενέργειες και χαλόντας πολλές επιθέσεις. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στο σύστημα μας, δεν μπορεί να παίζει τόσο πίσω και θα ήταν αποτελεσματικός είτε σαν 10άρι είτε παραμένοντας εξτρέμ αλλά παίζοντας πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.
  • Το έχω ξαναπεί αλλά δυστυχώς είναι πάντα επίκαιρο. Ο Φαν Άανχολτ είναι η ποδοσφαιρική διπολική διαταραχή. Ελπίζω να τον βλέπουμε περισσότερο σαν εξτρέμ (για να μην πω και χαφ) όταν προηγούμαστε και χρειαζόμαστε να κρατήσουμε το σκορ.
Μετά την ισοπαλία της Στόουκ βρισκόμαστε στην τελευταία θέση και ο επόμενος αγώνας με τη Γουέστ Μπρομ στην έδρα μας μπορεί να θεωρηθεί ως must win. Ήδη έχει ξεκινήσει η γκρίνια και χθες υπήρχαν σημεία που η εξέδρα έδειξε έντονα την δυσαρέσκεια της με την εικόνα της ομάδας. Νίκη και με μισό μηδέν για να ηρεμήσουμε και να πάμε πιο χαλαροί στην διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου