Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Και τώρα τι μέλλει γενέσθαι; (μέρος 1 από 2)

Επιτέλους την Κυριακή ολοκληρώθηκε η χειρότερη χρονιά που είχαμε τα τελευταία 10+ χρόνια. Ο υποβιβασμός ήταν αναμενόμενος με βάση την εικόνα της ομάδας, τους τραυματισμούς και την άθλια επιθετική συγκομιδή η οποία θα ήταν μία από τις χειρότερες όλων των εποχών αν δεν υπήρχε ο Ντεφό.
Μπορεί να έχουν περάσει μόλις 2 μέρες μετά την συντριβή μας από την Τσέλσι αλλά υπάρχουν πολλά νέα στην ομάδα. Ο Μόγιες καταρχάς παραιτήθηκε, ο Ντεφό ενεργοποίησε μια ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του όπου σε περίπτωση υποβιβασμού θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος και σήμερα υπέγραψε στην Μπόρνμουθ. Ακούγεται μάλιστα ότι θα πάρει 20 εκ. λίρες για τα επόμενα 3 χρόνια. Παικταράς δεν αντιλέγω αλλά είναι τρελά λεφτά για έναν παίκτη στα 34-35. Τέλος πάντων, αυτό είναι πρόβλημα της Μπόρνμουθ πλέον. Στα νέα σχετικά με τον καινούργιο προπονητή, φαβορί παρουσιάζεται ο Big Sam, ο οποίος παραιτήθηκε από την Palace.


Με Σαμ ή όχι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στο υπάρχων δυναμικό. Στο σημερινό κείμενο θα εξετάσουμε όλους τους παίκτες στο τέρμα και στην άμυνα και τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτούς.

(σσ. Μόλις βγήκαν νέα ότι ο Big Sam αποσύρεται από την προπονητική. Να μην χαρούμε και εμείς λίγο..)

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

 

#13, Jordan Pickford -32 εμφανίσεις (29 πρωτάθλημα και 3 στο League Cup)-

 

 

Μας αρέσει;

Αν δεν μας αρέσει να αλλάξουμε άθλημα λέω εγώ. Είναι το μελλοντικό #1 στην εθνική Αγγλίας. Έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά, είναι καλός στον αέρα, έχει εξαιρετικό αριστερό πόδι και δεν υπάρχει κάποιος τομέας στον οποίο να υστερεί. Είχε κάποια λάθη αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή ήταν η πρώτη του χρονιά σαν βασικός τερματοφύλακας στην Premier League.

 

Είναι εφικτό να μείνει;

Θα έρθουν πολλές προτάσεις από μεγάλες ομάδες και θα είναι δύσκολο να μείνει εδώ. Το θέμα είναι να μην δωθεί με 10-15 εκατομμύρια για παράδειγμα που δίνει η Έβερτον ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ.

 

Πιθανό σενάριο

Έρχεται η Σίτυ, σκάει 35 εκατομμύρια και είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι.


#1, Vito Mannone -11 εμφανίσεις (9 πρωτάθλημα και 2 στο FA Cup)-

 

 

Μας αρέσει;

Δεν είναι άσχημος για 2ος τερματοφύλακας. Ενώ έχει κάποια καλά στοιχεία όπως τα αντανακλαστικά του, βγάζει μία νευρικότητα και περιμένεις να κάνει κάποια γκέλα από το πουθενά.

 

Είναι εφικτό να μείνει;

Αν φύγει ο Πίκφορντ μπορεί να μείνει και να παλέψει για την βασική θέση μαζί με το νέο τερματοφύλακα που θα έρθει. Φαντάζομαι όμως ότι θα ψαχτεί η ομάδα να τον δώσει για να μειωθούν οι μισθοί.

Πιθανό σενάριο

Κλείνουμε 2 τερματοφύλακες από νωρίς. Ψαχνόμαστε όλο το καλοκαίρι να τον δώσουμε, δεν τα καταφέρνουμε και τελικά θα έχουμε στο ρόστερ 3 μέτριους τερματοφύλακες. #sunderlandlogic



#12, Mika -0 εμφανίσεις-

 

 

Μας αρέσει;

Κεσκεσέ Μίκα; Ήρθε σαν δεύτερη λύση μετά τον τραυματισμό του Μαννόνε την τελευταία μέρα των μεταγραφών αλλά δεν χρειάστηκε να παίξει καθόλου τελικά.

Είναι εφικτό να μείνει;

Λογικά ναι.

Πιθανό σενάριο

Για το γεγονός ότι δεν τον έχουμε δει καθόλου δεν θα ρισκάρω να κάνω πρόβλεψη.








ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ


#2, Billy Jones -29 εμφανίσεις (27 πρωτάθλημα και 2 στο League και FA Cup)-

 


Μας αρέσει;

Το γεγονός ότι ήταν ο καλύτερος μας αμυντικός λέει πολλά για την άμυνα μας. Είναι ταβανάτος αλλά για την Championship θα είναι ότι πρέπει. Βρετανός, με εμπειρία από μεγάλη κατηγορία, θα ρίξει το ξύλο του, δεν θα έχουμε θέμα αν είναι υγιής.

Είναι εφικτό να μείνει;

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποια ομάδα που να κάνει κάποια τρελή πρόταση.


Πιθανό σενάριο

Δεν θα είναι ο καλύτερος μας παίκτης ούτε και ο χειρότερος μας. Αναμένουμε μία τίμια σεζόν. 



#3, Bryan Oviedo -10 εμφανίσεις (10 πρωτάθλημα)-

 


Μας αρέσει;

Μαντέψτε τι έγινε όταν υπογράψαμε έναν παίκτη με ιστορικό τραυματισμών. Και ναι έχετε δίκιο, όντως τραυματίστηκε. Ποιος να το πίστευε ειδικά από τη στιγμή που ήμασταν η ομάδα με τους περισσότερους τραυματισμούς φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ.. Αγωνιστικά είναι ένα επιθετικό μπακ όντας καλύτερος αμυντικός από τον PVA (καλά όχι ότι είναι και δύσκολο..) αλλά η υγεία του είναι ένα ερωτηματικό. Προς το παρόν κλείνω προς το να μείνει γιατί α) έχουμε περισσότερες ανάγκες σε άλλες θέσεις να καλύψουμε και β) φοβάμαι για το ποιος θα έρθει για αντικαταστάτης.

Είναι εφικτό να μείνει;

Σε δηλώσεις του είπε ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει κατηγορία οπότε αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα είναι και του χρόνου εδώ.

Πιθανό σενάριο

Παίζει σε ένα 65-70 % των αγώνων του χρόνου. Είναι με διαφορά το καλύτερο αριστερό μπακ της Championship όταν είναι στο 100 %.


#5, Papy Djilobodji -23 εμφανίσεις (18 πρωτάθλημα και 5 στο League και FA Cup)-

 


 


Μας αρέσει;

Υπερβολικά ασταθής, απείθαρχος αμυντικά, για τα δεδομένα του θα έπρεπε να ήταν καλύτερος στον αέρα και έχει την γκέλα μέσα του. Μπορούμε να πούμε για τα 8 εκατομμύρια που δώσαμε ότι:




Είναι εφικτό να μείνει;

Φαντάζομαι πως ναι αλλά δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι θα τον κρατήσει η ομάδα.


Πιθανό σενάριο

Τον δίνουμε σε κάποια ομάδα της κεντρικής Ευρώπης. Από τα λεφτά που παίρνουμε δεν κάνουμε απόσβεση ούτε τα εισητήρια του αεροπλάνου του.



#15, Joleon Lescott -2 εμφανίσεις (2 πρωτάθλημα)-

 

 

Μας αρέσει;

Όταν α) δεν ενθουσιάστηκες για έναν παίκτη όταν ήρθε στην Α.Ε.Κ. και β) σκέφτεσαι ότι είναι πολύ αργός για τα δεδομένα της Championship λήγεις την συζήτηση εκεί.

Είναι εφικτό να μείνει;

Μόνο αν κρατάει αποδεικτικά στοιχεία για κάποια παράνομη πράξη του Short.

Πιθανό σενάριο

Σύνταξη.



#16, John O'Shea -30 εμφανίσεις (28 πρωτάθλημα και 2 στο League και FA Cup)-

 

 

Μας αρέσει;

Στον κατάλληλο ρόλο, ναι. Φέτος έπαιξε 30 παιχνίδια και φαίνεται ότι τα χρόνια έχουν περάσει. Παρόλα αυτά σαν τριτοτέταρτη λύση, ερχόμενος από τον πάγκο όταν θα θέλουμε να κρατήσουμε σκορ και παίζοντας μερικά παιχνίδια ως βασικός μέσα στη χρονιά θα είναι ότι πρέπει. 

Είναι εφικτό να μείνει;

Έχει δεθεί πλέον με την ομάδα και την πόλη, θα είναι δύσκολο να τον φανταστώ να φύγει.

Πιθανό σενάριο

Αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια στο τέλος της χρονιάς. Προς τιμήν του η Ιρλανδία κηρύσσει αυτή την ημέρα σαν John O'Shea's day, η οποία ξεπερνά σε δημοφιλότητα την Saint Patrick's day για το καλύτερο δεξιοαριστεροκεντρικό μπακ που έχει γνωρίσει η Ιρλανδία, για να μην πω και ολόκληρο το νησί της Βρετανίας.



#21, Javier Manquillo -22 εμφανίσεις (20 πρωτάθλημα και 2 στο FA Cup)-

 

 

Μας αρέσει;

Ήρθε με την φήμη του αμυντικογενούς μπακ αλλά αυτό δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Κακή χρονιά (και) για αυτόν, ο Jones έπαιξε πολύ καλύτερα από τον Ισπανό.

Είναι εφικτό να μείνει;

Η ρήτρα για να αγοραστεί είναι υψηλή και λογικά θα βρει προτάσεις από καλές ομάδες εκτός Αγγλίας.

Πιθανό σενάριο

Πάει σε ένα καλό πρωτάθλημα, σε ομάδα Europa League κάνει καλή χρονιά και αναρωτιόμαστε γιατί δεν έπιασε εδώ. Οι περισσότεροι κατηγορούν τον Μόγιες αλλά τελικά στο συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι ότι ο Σορτ φταίει για όλα. #φαυλος_κυκλος



#22, Donald Love -16 εμφανίσεις (12 πρωτάθλημα και 4 στο League και FA Cup)-

 

 

Μας αρέσει;

Δεν εντυπωσίασε είναι η αλήθεια αλλά μπήκε απότομα στα βαθιά και ήταν λογικό να ήταν ψαρωμένος. Με τον Jones μπροστά του και με ένα χρόνο εμπειρίας στην πλάτη του δεν φαίνεται και τόσο κακή επιλογή για μπακαπ.

Είναι εφικτό να μείνει;

Υπάρχει η περίπτωση του δανεισμού αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα πωληθεί.

Πιθανό σενάριο

Παίζει ελάχιστα επειδή ο Billy Jones παίζει σαν τον Καφού, τον δανείζουμε για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και ο Jones ξαφνικά παίζει σαν ένα κράμα Βύντρα-Σπυρόπουλου και η ομάδα έχει μείνει με μόνο αντικαταστάτη του, τον O'Shea. #sunderland_logic2



#23, Lamine Kone -31 εμφανίσεις (30 πρωτάθλημα και 1 στο League Cup)-

 


Μας αρέσει;

Υπάρχουν χειρότερα είδη ποδοσφαιριστών από τους Κονέ του κόσμου τούτου; Μισθοφόροι, αδιάφοροι μέχρι αηδίας, πουλάνε οπαδιλίκι αλλά αυτό που σε κάνει να νευριάζεις παραπάνω είναι ότι στην μέρα τους είναι τρομεροί. Τι να το κάνεις όμως; Έκανε πέρσυ ένα τρομερό εξάμηνο, δεν του δώθηκε το συμβόλαιο που ήθελε (έστω και αν του έγινε ανανέωση συμβολαίου) και το ξενέρωμα του βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Υποτίθεται ότι φέτος θα ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν το έδειξε αυτό.

Είναι εφικτό να μείνει;

Όχι. Όσο θα παιρνούν οι μέρες και θα είναι εδώ τόσο περισσότερο θα γκρινιάζει. Αν τυχόν η μεταγραφή του δεν πραγματοποιηθεί μέχρι τον Αύγουστο μέχρι και απεργία πείνας τον κόβω να κάνει.

Πιθανό σενάριο

Η γκρίνια του θα μας αναγκάσει να τον δώσουμε με λιγότερα λεφτά από ότι θα θέλαμε. Αφού θα βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο που δεν τον δώσαμε με 18 εκατομμύρια πέρσυ στην Έβερτον, η ομάδα που θα τον πάρει θα ενθουσιαστεί με τα χαρακτηριστικά του Κονέ. Ο Λαμίνε θα παίξει εξαιρετικά, η άμυνα θα ανέβει επίπεδο, οι οπαδοί θα ενθουσιαστούν και ο Ιβοριανός θα ζητήσει αύξηση των αποδοχών του. Ο πρόεδρος θα του κάνει ανανέωση συμβολαίου και τη στιγμή που θα υπογράψει μην τον είδατε τον καλό τον Κονέ. Όλα θα του φαίνονται περίεργα, θα ξυνίζει για το οτιδήποτε και ο μήνας του μέλλιτος θα τελειώσει εκεί.
Εν συντομία, ΟΥΣΤ!


Το 2ο μέρος για τους μέσους και τους επιθετικούς θα δημοσιευτεί σύντομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου