Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Το ξεκίνημα στην Championship.

Χθες ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Championship με την ομάδα μας να πηγαίνει στο Χίλσμπορο και να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντει. Πλέον έχουμε 5 βαθμούς και βρισκόμαστε στην 6η θέση σε ισοβαθμία με την Λιντς.

Αν αναλογιστεί κανείς το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι ώρας, την κακή εικόνα που παρουσιάσαμε στα φιλικά, το σκηνικό με τον Γκίμπσον και το γεγονός ότι το ρόστερ δεν έχει ολοκληρωθεί, οι 5 πόντοι είναι μια χαρά. Θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα ότι στον 1ο αγώνα απέναντι στην Ντέρμπυ ότι αν δεν ήμασταν τόσο εκνευριστικά άστοχοι θα φεύγαμε με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τι παρατηρήσαμε όμως από τα τρία πρώτα παιχνίδια και τι πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον; Καταρχάς ο Γκρέισον σε όλους τους αγώνες έχει παίξει με 4-4-2. Αμυντικά μπορεί να μην έχουμε κρατήσει το 0 στην άμυνα αλλά παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε σχέση με αυτό που περιμέναμε. Παρατηρούμε επίσης ότι αδυνατούμε να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια ( 44 %, 29 % και 37 % τα ποσοστά κατοχής), έχουμε το 2ο χειρότερο ποσοστό επιτυχημένων πασών (64,4 %), τις δεύτερες λιγότερες κοντινές πάσες (220) ενώ αντίθετα βρισκόμαστε περίπου στη μέση (12) σε βαθιές μπαλιές (74). Τα παραπάνω στατιστικά μας επιβεβαιώνουν ότι ο Γκρέισον θέλει να φτιάξει μία ομάδα σε στυλ πιο κοντινό στο κλασικό βρετανικό ποδόσφαιρο παίζοντας με βαθιές μπαλιές προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των εξτρέμ και των επιθετικών μας.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι ο προπονητής μας δεν έχει αλλάξει την 11άδα στο πρωτάθλημα. Οι ίδιοι 11 ξεκινάνε πάντα και οι αλλαγές γίνονται προς το τέλος των παιχνιδιών (στον αγώνα με την Ντέρμπι δεν έγιναν καθόλου). Χθες φάνηκε ότι η ομάδα κουράστηκε προς το τέλος του παιχνιδιού και είναι λογικό ότι με τόσο κλειστό ροτέισον αποκλείεται να αντέξουν οι παίκτες ολόκληρη τη χρονιά.

Τι πρέπει να περιμένουμε μεταγραφικά; Στο τέρμα με Στιλ και Ρούιτερ είμαστε ΟΚ, στην θέση των σέντερ μπακ οι Μπράουνινγκ και Κονέ έχουν κερδίσει την θέση τους στην 11άδα και ο O'Σέι είναι ο τρίτος στη σειρά αυτή τη στιγμή. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι ο Τζιλομποτζί είναι το 4ο σέντερ μπακ μας και ο Grayson παραδέχθηκε ότι δεν έχει κάποιο θέμα τραυματισμού απλώς είναι θέμα επιλογής. Τις προάλλες έπαιξε με τις ρεζέρβες και από αυτά που διαβάσαμε έκανε μία κάκιστη εμφάνιση. Με μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Κονέ χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση αλλά εγώ θα ήθελα να κάνουμε κάποια κίνηση ακόμα και με παραμονή του Ιβοριανού στόπερ.

Στα ακραία μπακ υπάρχουν αρκετοί παίκτες οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα κινηθούμε για παίκτη σε αυτές τις θέσεις. Στον αντίποδα στις θέσεις των χαφ πρέπει να γίνει κάποια κίνηση. Οι Εντόνγκ και Κάτερμολ είναι οι βασικοί, ο Γκίμπσον έρχεται από τον πάγκο και μόλις αναρρώσει ο ΜακΝερ φαντάζομαι ότι θα υπολογίζεται για τον χώρο του κέντρου. Με το ιστορικό τραυματισμών που έχουν οι Κάτερμολ και Γκίμπσον θα ήταν καλό να υπήρχε μία ακόμα ποιοτική λύση από τον πάγκο. Ένας παίκτης που έχει ακουστεί είναι ο πρώην παίκτης μας και νυν της Μπόρο, ο Λιντμπάιντερ.

Χέσε μας ρε Ρόντγουελ....


Στα εξτρέμ ο Χόνιμαν είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Έχει πάει πολύ καλά ως δεξί χαφ και για να λέμε την αλήθεια καιρός ήταν να πάρει την ευκαιρία του (σε λίγες μέρες κλείνει τα 23). Από τα αριστερά ο ΜακΓκίντι είναι εξαιρετικός, ίσως ο καλύτερος μας παίκτης, και μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Καζρί. Ο Τυνήσιος μετά από μία πολύ καλή προετοιμασία έχει παίξει μόλις 10 λεπτά και ακούγεται πάντα σε μεταγραφικά σενάρια. Στα άκρα πάντως μπορεί να παίξει και ο Γκουτς όπως και ο Γουότμορ όταν επιστρέψει (αν και στο 4-4-2 προσωπικά θα τον προτιμούσα στην επίθεση). Θα μου άρεσε η απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου παίκτη στην περίπτωση που φύγει ο Καζρί.

Στην επίθεση τώρα ο Γκράμπαν δείχνει καλός για το επίπεδο της Championship και ο Βον δεν φαίνεται άσχημος για μπάκαπ. Οι Μάχα και Ασόρο φαίνονται άγουροι ακόμα για να διεκδικήσουν χρόνο συμμετοχής και όπως είπα προηγουμένως θα προτιμούσα τον Γουότμορ να παίζει ως επιθετικός μαζί με κάποια μεταγραφή που είναι ψιλοδεδομένο ότι θα έρθει. Έχουν ακουστεί ονόματα όπως του ΜακΚόρμακ της Βίλα και του Hugill της Πρέστον.

Αυτά λοιπόν, επόμενος αγώνας είναι εντός έδρας αυτό το Σάββατο απέναντι στη Λιντς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου