Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Κεφάλαιο Championship: Preview

Την Παρασκευή ξεκινάμε το μαραθώνιο της Championship παίζοντας ενάντια στην Derby County. Τι πρέπει όμως να περιμένουμε από το πρωτάθλημα και τις ομάδες που συμμετέχουν;
Το blog θα φιλοξενήσει τον Δημήτρη Ιορδανόπουλο, ο οποίος είναι αρχισυντάκτης στο premierleaguefans.gr και θα προσπαθήσει να μας βάλει στο κλίμα της κατηγορίας.

Τι γνώμη έχεις για τον ανταγωνισμό στην Τσάμπιονσιπ;

Όλο και πιο ανταγωνιστική η δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Ένας πραγματικός μαραθώνιος μεταξύ 24 ομάδων, για τον οποίο δεν αρκεί να έχεις μια καλή ενδεκάδα. Χρειάζεσαι δύο καλούς παίκτες σε κάθε θέση κι έναν προπονητή να τους διαχειρίζεται σωστά. Όταν υπάρχει διψήφιος αριθμός ομάδων που ελπίζουν βάσιμα σε άνοδο, και οι θέσεις που οδηγούν στην Πρέμιερ Λιγκ είναι μόλις 3, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός.


Ποιους παίχτες ξεχωρίζεις από την κατηγορία της Championship;

Ας κάνω μια 18δα. Οι 11 βασικοί σε 3-5-2:
Ντάρεν Ράντολφ (Μίντλεσμπρο) - Ράιαν Σεσενιόν (Φούλαμ), Τζον Τέρι (Άστον Βίλα) Μαρκ Ρόμπερτς (Μπέρμιγχαμ) - Άνταμ Κλέιτον (Μίντλεσμπρο), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Τομ Κέρνι (Φούλαμ), Καμίλ Γκροσίτσκι και Σαμ Κλούκας (Χαλ) - Ντιόγο Ζότα (Γουλβς), Κρις Γουντ (Λιντς)
Οι αλλαγές:
Ντέιβιντ Στόκντεϊλ (Μπέρμιγχαμ), Πόντους Γιάνσον (Λιντς), Ντιντιέ Εντόνγκ (Σάντερλαντ), Καμοέλο Μοκότζο (Μπρέντφορντ), Μπερσάν Τσελίνα (Ίπσουιτς), Τσε Άνταμς (Μπέρμιγχαμ), Τζόρνταν Ρόουντς (Σέφιλντ Γουένσντεϊ)
Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι παραπάνω παίκτες θα ξεχωρίσουν. Κράτησα έξω τους Μπεν Γκίμπσον και Μάρτεν Ντε Ρουν καθώς αμφιβάλλω αν θα αγωνιστούν στην Τσάμπιονσιπ, είναι παίκτες για υψηλότερο επίπεδο και είναι αρκετά πιθανό να πάρουν μεταγραφή. Τέλος, περιμένω μια πολύ καλή σεζόν από τον Απόστολο Βέλλιο (Ν. Φόρεστ).


Έχεις ξεχωρίσει κάποιον από τους προπονητές που κάθονται στον πάγκο των ομάδων και αν ναι ποιος/ποιοι είναι αυτοί;

Τον Χάρι Ρέντναπ της Μπέρμιγχαμ σίγουρα, για την εμπειρία του. Τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς της Φούλαμ που θεωρώ βέβαιο ότι θα πετύχει σημαντικά πράγματα, αργά ή γρήγορα. Τον Λεονίντ Σλούτσκι της Χαλ που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία αλλά δεν έχει κοουτσάρει ποτέ ομάδα που δεν μιλούσε ρώσικα. Και τον Κρις Γουάιλντερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που προέρχεται από δύο σερί ανόδους με διαφορετικές ομάδες.
Πέρα από τους παραπάνω έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι Σταμ (Ρέντινγκ) και Μονκ (Μίντλεσμπρο) μπορούν να συνεχίσουν στα υψηλά περσινά τους επίπεδα και τέλος μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Πορτογάλος Νούνο Εσπίριτο Σάντο (Γουλβς) που θεωρείται «βαρύ» όνομα αλλά πρόσφατα απέτυχε σε Βαλένθια και Πόρτο.


Ποια/ποιες από τις μεταγραφές της κατηγορίας σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Ξεχωρίζει αναμφίβολα η υπογραφή συμβολαίου του Τζον Τέρι με την Άστον Βίλα. Εντυπωσιακή η «μανατζερίστικη» μεταγραφή του Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς) από την Πόρτο, αλλά και ο δανεισμός του Ζότα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην ίδια ομάδα. Συνολικά καλές οι κινήσεις της Μπέρμιγχαμ (πχ Στόκντεϊλ), θα επιλέξω ως πιο ενδιαφέρουσα εκείνη του Μαρκ Ρόμπερτς, τον οποίο ήθελαν ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.  Ο Ρόουντς μεταπήδησε οριστικά (ήταν δανεικός) στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και έκανε την τρίτη μεταγραφή στην καριέρα του με 10+ εκ. ευρώ κόστος! Διόλου παράλογο, καθώς έχει πετύχει 94 γκολ σε 207 ματς στην Τσάμπιονσιπ.
Τέλος, αρκετές δαπανηρές κινήσεις έκανε η Μίντλεσμπρο (γιατί δεν τις έκανε τον περασμένο Γενάρη να παλέψει για τη σωτηρία της;), με εκείνη του Ασομπαλόνγκα ακριβότερη από όλες, αλλά θα ξεχώριζα την απόκτηση του πολύ καλού τερματοφύλακα Ράντολφ από τη Γουέστ Χαμ.


Σου έχει κάνει κάποια ομάδα αρνητική εντύπωση με το πώς έχει κινηθεί το καλοκαίρι;

Η Νόριτς. Πιστεύω ότι ενώ είχε έτοιμη ομάδα για να διεκδικήσει την άνοδο, έκανε βήματα προς τα πίσω. Πήρε έναν προπονητή (Φάρκε) που είναι άπειρος όχι μόνο από Τσάμπιονσιπ αλλά και γενικότερα στην προπονητική, καθώς έχει κοουτσάρει μόνο τη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Δεν είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει αλλά δεν ήταν η σωστή στιγμή για να κάνει πειράματα και να παίρνει ρίσκα.
Επίσης, στα μεταγραφικά της μέχρι αυτή τη στιγμή (30/7) με έχει απογοητεύσει. Δύσκολα θα μπορούσε να κρατήσει τον εξαιρετικό Γιάκομπ Μέρφι που πουλήθηκε στη Νιουκάστλ, αλλά εκτός από εκείνον έχασε και 3-4 χρήσιμους και έμπειρους παίκτες χωρίς να πάρει χρήματα από κανέναν τους. Και δεν έχει αποκτήσει κάποιον που να είναι έτοιμος να τη βοηθήσει ιδιαίτερα.  Μοιάζει σαν να ξεκινάει ένα νέο project, σε μια περίοδο που κατά τη γνώμη μου χρειαζόταν έναν έμπειρο προπονητή και 2-3 καλές προσθήκες για να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ.


Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα παλέψουν για την άνοδο;

Αυτή είναι πολύ δύσκολη ερώτηση! Βλέποντας τις ομάδες, υπολογίζω ότι 11 από τις 24 έχουν πιθανότητες ανόδου (!). Κι αν κρίνουμε από πρόσφατες εκπλήξεις τύπου Χάντερσφιλντ μπορεί να είναι ακόμη περισσότερες.
Για την απευθείας άνοδο, με τα μέχρι σήμερα (30/7) δεδομένα θα πόνταρα σε  Μίντλεσμπρο (με Μονκ στον πάγκο, εξαιρετική άμυνα και ακριβές μεταγραφές στην επίθεση), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (ίδια ακριβώς ομάδα και προπονητής, συν τον Μπόιντ από τη Μπέρνλι), Φούλαμ (σχεδόν ίδια ομάδα, αν «λυθούν» οι διαφορές του προπονητή με τη διοίκηση θα πάει καλά) και Χαλ (καλό ρόστερ, καλός προπονητής, υπάρχουν πάντως σημαντικά προβλήματα στη διοίκησή της).
Για την εξάδα πέρα από τις ομάδες που ανέφερα, θα λεγα πως θα παλέψουν Λιντς Γιουνάιτεντ, Ρέντινγκ, Άστον Βίλα, Σάντερλαντ και σαν έκπληξη, Μπέρμιγχαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου