Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Απολογισμός της μεταγραφικής περιόδου

Πριν δύο μέρες ήταν η τελευταία μέρα των μεταγραφών και περιμέναμε αρκετές κινήσεις από την ομάδα μας αλλά τελικά αρκεστήκαμε μόνο σε 2. Το αποτέλεσμα της χθεσινής μέρας και γενικά της μεταγραφικής περιόδου δεν ήταν αυτό που περιμέναμε.
Κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς από τη στιγμή που εντάχθηκαν οι Kirchoff, Khazri και ο Kone στην 11άδα είδαμε μία διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτό που βλέπαμε στις αρχές της χρονιάς. Η ομάδα δύσκολα έχανε και έβγαζε χαρακτήρα γυρνώντας δύσκολα ματς υπό πίεση (π.χ η ισοφάριση στην Στόουκ στο 90', η ανατροπή από 1-2 εναντίον της Τσέλσι). Μετά το 3-0 εντός έδρας με αντίπαλο την Έβερτον όπου εξασφαλίσαμε και μαθηματικά την παραμονή υπήρχε μία συγκρατημένη αισιοδοξία από πλευράς των οπαδών για το μέλλον της ομάδας. Η Σάντερλαντ είχε έναν προπονητή με εμπειρία και πολύ καλή παρουσία στην Premier League με ομάδες μικρότερου βεληνεκούς χωρίς τεράστια μπάτζετ και εκείνη τη στιγμή είχε μια ομάδα με έναν πολύ καλό κορμό, ο οποίος ήθελε 3 κινήσεις για να βελτιωθεί (δεξί μπακ, επιθετικογενή χαφ και επιθετικό) για να έχουμε επιτέλους μία χρονιά μακριά από την μάχη με τον υποβιβασμό.

Η ομάδα εξασφαλίζει την σωτηρία μετά το 3-0 εναντίον της Έβερτον.
Η κακή παρουσία όμως της Αγγλίας στα τελικά του Euro έφερε αλλαγές στην θέση του προπονητή και ο Allardyce, ο οποίος παλιά είχε δηλώσει ότι ήταν το όνειρο του να κάτσει στον πάγκο των "τριών λιονταριών" αποχώρησε. Αυτό μας επηρέασε όπως ήταν λογικό και μας πήγε πίσω στα μεταγραφικά. Η άφιξη του Μόγιες έφερε αισιοδοξία αλλά και πάλι βλέποντας τα λεφτά που ξόδεψαν στις μεταγραφές τους οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League (και δεν μιλάω για αυτές που έχουν στόχο το πρωτάθλημα) μας προβλημάτισαν γιατί δεν κάναμε και εμείς αντίστοιχες κινήσεις. Άλλωστε γλιτώσαμε από φέτος τα συμβόλαια των Johnson, Fletcher, Kaboul όπου ήταν από τους πιο υψηλά αμειβόμενους παίκτες μας.


Με κόκκινο φόντο οι τραυματίες.
Η παραπάνω εικόνα δείχνει το ρόστερ και τους τραυματίες. Συμπεριέλαβα τους παίκτες που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα για αυτό και δεν έβαλα κάποιους πιτσιρικάδες (π.χ τους 100 Robson που έχουμε) που φαίνεται να τους πιστεύει ο Μόγιες. Οι Ιταλοί της ομάδας θα χάσουν περίπου 3 μήνες με τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν και οι Cattermole, Kirchoff μπορεί να χάσουν τον αγώνα με την Έβερτον και ίσως λίγο παραπάνω χρόνο. Ο Jones λογικά επιστρέφει όπως και ο O'Shea που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μίντλεσμπρο.

Ας πάμε όμως να δούμε τι έγινε και τι δεν έγινε στην transfer deadline:
  • Μετά τον τραυματισμό του Mannone προσπαθήσαμε να κινηθούμε για έναν ακόμη τερματοφύλακα. Αρχικά ακούστηκε ο Ruddy της Norwich, στη συνέχεια οι Carrasso και Hennessey και στο τέλος ο Mika όπου παρόλο που συμφωνήσαμε με τον παίκτη και την ομάδα του δεν προλάβαμε το χρονικό όριο για να ολοκληρώσουμε την μεταγραφή.
  • Ο Μόγιες είπε ότι έφερε τον Denayer γιατί δεν πίστευε ότι θα βγει η χρονιά με 3 σέντερ μπακ και ότι θα δοκιμάσει κάποια στιγμή στο μέλλον σχήμα με τρεις στην άμυνα. Ο Denayer ο οποίος ήρθε ως δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτυ, είναι διεθνής με την εθνική Βελγίου και ξεχωρίζει για την τεχνική του παρόλο που είναι αμυντικός (νέος Κίρκοφ χωρίς τους τραυματισμούς; Μακάρι!).
  • Το σήριαλ του καλοκαιριού έληξε άδοξα για εμάς αφού δεν αποκτήθηκε ο M'Vila. Ο Γάλλος ο οποίος έχει άλλους 6 μήνες συμβόλαιο με την Ρούμπιν Καζάν τα είχε βρει σε όλα με τη Σάντερλαντ αλλά συμφωνία με την Καζάν δεν υπήρξε ποτέ και ο λόγος ήταν η υψηλή κοστολόγηση του παίκτη από πλευράς των Ρώσων. Πάντως ο M'Vila έχει υπογράψει προσύμφωνο και θα έρθει το Γενάρη ως ελεύθερος.
  • Η μεγαλύτερη μεταγραφή όσον αφορά τον οικονομικό τομέα πραγματοποιήθηκε με την απόκτηση του Ndong, ο οποίος κόστισε περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ. Διαβάζουμε για αυτόν ότι παίζει σαν αμυντικό χαφ και το στυλ του παιχνιδιού του μοιάζει με του Καντέ της Τσέλσι. Μπρίντκατ ας μην βγει και καλά θα είμαστε!
  • Η τελευταία θέση που χρήζει ενίσχυσης είναι αυτή του κεντρικού επιθετικού σκεφτόμασταν όλοι την Τρίτη. Ακούστηκε ο Naismith της Norwich και ενώ υπήρξε συμφωνία με την ομάδα του δεν μπορέσαμε να τα βρούμε με τον παίκτη. Τελικά δεν βρήκαμε αντικαταστάτη του την χθεσινή μέρα και σήμερα ανακοινώσαμε τον Anichebe που ήταν ελεύθερος. Πήγαμε δηλαδή από τον Graham σε N'Doye και από εκεί σε Anichebe. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ!
Αυτά λοιπόν και ελπίζουμε τα λάθη που έγιναν να μην κοστίσουν στη συνέχεια. In Moyes we trust και HAWAY THE LADS!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου