Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Sunderland - Everton 0-3: Δε Λουκάκου σόου

Όταν τελείωσε ο αγώνας και τα θετικά που καταγράφηκαν ήταν ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ένα τάκλιν του Εντόνγκ στο 83ο λεπτό μπορεί να καταλάβει κανείς ότι δεν πήγε καλά το ματς. Η Έβερτον κέρδισε άξια με 0-3 και το σκορ θα μπορούσε μάλιστα να ήταν ακόμα πιο βαρύ. Ο Λουκάκου δεν μπορούσε να σταματηθεί με τους Τζιλομποτζί και Κονέ να αδυνατούν να βρουν λύση στο μαρκάρισμα του. Οι Μπάρυ και Gueye είχαν επιβληθεί στο κέντρο κάνοντας εξαιρετική δουλειά και τα άκρα της Έβερτον ήταν φωτιά ειδικά μετά την είσοδο του Ντελοφέου στην θέση του Μπάρκλει.



Ξεκινήσαμε το ματς με 4-4-1-1 με τους Γιανουζάι και Ντεφό να είναι μπροστά. Τα εξτρέμ παίζαν πολύ πίσω και δεν υπήρχε βοήθεια από τους κεντρικούς χαφ στην επίθεση. Ο Κίρκοφ κράταγε την θέση του και οι προωθήσεις του Ρόντγουελ ήταν λίγες, γεγονός που οδήγησε τους Γιανουζάι και Ντεφό να είναι απομονωμένοι μπροστά. Ο Γουότμορ βρέθηκε σε κακή μέρα έχοντας άσχημες επιλογές και ο Γκουτς δεν φάνηκε πολύ. Η Έβερτον είχε την κυριαρχία στο πρώτο μέρος έχοντας μία μεγάλη ευκαιρία με μια κεφαλιά του Λουκάκου και τον Πίκφορντ να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο δεύτερο μέρος μετά το πρώτο γκολ του Λουκάκου, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Η εικόνα στην επίθεση δεν βελτιώθηκε, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια μας και η Έβερτον ήταν φωτιά στην αντεπίθεση με τους Μπολάσι, Μιραλάς και Ντελοφέου. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν υπήρξε απάντηση απο εμάς και οι αντίπαλοι μας σκόραραν άλλα δύο γκολ φεύγοντας με ένα εύκολο διπλό.

Κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά τον αγώνα:
  •  Το ντεμπούτο του για φέτος έκανε ο Κίρκοφ. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν τόσο καλός όσον τον έχουμε συνηθίσει αλλά πέρα από τον τραυματισμό του δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο καλά μπορεί να παίξει σε συστήματα όπως το σημερινό. Πέρσυ έπαιζε μπροστά από τα σέντερ μπακ και με 2 χαφ μπροστά του ενώ ο Μόγιες προτιμά να παίζει με 2 χαφ και ένα 10άρι. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα αναγκαστεί ο Γερμανός να παίζει πιο ψηλά είτε αν παίζει ως πιο οπισθοχωρημένος θα πρέπει να έχει έναν παρτενέρ που να έχει πιο επιθετικογενή στοιχεία. Ο Ρόντγουελ αδυνατεί να παίξει αυτό το ρόλο στα 2 και κάτι χρόνια που είναι εδώ και η μόνη λύση στο ρόστερ θα ήταν ο Πίενααρ και ίσως ο Γκουτς.
  • Μια άλλη λύση θα ήταν ο Εντονγκ ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Σάντερλαντ σήμερα. Δεν πολυφάνηκε, μπήκε και σε σημείο κιόλας που φάνηκε να το είχαμε παρατημένο το ματς οπότε δεν τον βοήθησε η εικόνα της ομάδας. Από το λίγο που έπαιξε, κράταγε την θέση του στο γήπεδο και έπαιζε στα σίγουρα, δεν ρίσκαρε κάποια πάσα όσο θυμάμαι τουλάχιστον.
  • Μιλώντας για χαφ, σε αγώνες σαν τους σημερινούς λείπει ο Κάτερμολ. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος χαφ του κόσμου, αλλά το τρέξιμο του, η ενέργεια που βγάζει οι τίμιες κλωτσιές που ρίχνει  είναι στοιχεία που μας έχουν λείψει.
  • Κακή βραδιά για το αμυντικό μας δίδυμο, έχοντας ευθύνη και στα 3 γκολ.
  • Αναλυτικά στον πάγκο είχαμε έναν τερματοφύλακα, τρία σεντερ μπακ, έναν μπακ έναν αμυντικό χαφ και ένα εξτρέμ. Αν π.χ το σκορ στο 80' ήταν 0-1 τι θα έκανε ο Μόγιες; Θα έβαζε τον Ο Σέι σέντερ φορ αλά Χουτ όπως έκανε ο Μουρίνιο στην Τσέλσι;

Επόμενο ματς είναι την Κυριακή στις 18:30 στο White Hart Lane ενάντια στην Τότεναμ. Δύσκολο ματς αλλά είπαμε IN MOYES WE TRUST και HAWAY THE LADS!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου