Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Tottenham - Sunderland 1-0: Βάλτο ρε Pienaar!


Το σημερινό παιχνίδι με την Τότεναμ ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο και αν καταφέρναμε να παίρναμε κάτι θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε μετά την κάκιστη εμφάνιση ενάντια στην Έβερτον δεν υπήρχε και μεγάλη αισιοδοξία ότι θα πηγαίναμε μέσα στο Λονδίνο και θα κάναμε μια καλή εμφάνιση που θα συνδυαζόταν με αποτέλεσμα.


Στα του αγώνα, ο Μόγιες άλλαξε σχεδιασμό (διαβάζει sunderlandgr προφανώς) και από το 4-4-1-1 πήγε στο 4-1-4-1. Ο Φαν Άανχολτ έμεινε εκτός 11άδας την τελευταία στιγμή για ιατρικούς λόγους όπως δήλωσε ο Σκωτσέζος προπονητής και την θέση του πήρε ο Ντενάγιερ παίζοντας ως δεξί μπακ με τον Μανκίγιο να πηγαίνει αριστερά. Ο Κίρκοφ πήρε θέση μπροστά από τα στόπερ έχοντας αριστερά του τον Κάτερμολ ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και δεξιά τον Εντόνγκ ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην 11άδα. Στα άκρα έπαιξαν οι Πίενααρ και Γιανουζάι με τον Ντεφό να παραμένει στην επίθεση. Όσον αφορά τον πάγκο ο Ανιτσέμπε συνεχίζει να μην είναι έτοιμος οπότε κατεβήκαμε για 2ο σερί παιχνίδι χωρίς επιθετικό.

Όταν ψάχνεις για επιθετικό και κοιτάζεις τον πάγκο της Σάντερλαντ...
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν από τα άγραφα το πως καταφέραμε να πάμε με το 0-0 στα αποδυτήρια. Η εικόνα που παρουσιάζαμε δεν ήταν καλή. Παίζαμε πολύ αμυντικά, δεν υπήρχε βοήθεια από τα χαφ στην επίθεση και οι εξτρέμ μαζί με το Ντεφό ήταν απομονωμένοι μπροστά. Ειδικά ο Ντεφό έκανε ένα από τα χειρότερα του παιχνίδια από όσο θυμάμαι. Η μόνη φορά που φάνηκε ήταν μετά από ένα βολέ του Πίκφορντ όπου από πλάγια θέση έκανε το σουτ αλλά ο Λορίς το απέκρουσε. Όπως ήταν λογικό δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα, αντίθετα με τους αντιπάλους μας. Η Τότεναμ έχασε πολλές ευκαιρίες με μακρινά σουτ κυρίως αλλά ο Πίκφορντ ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς και κατά τη γνώμη μου ο MVP του ματς παρά την ήττα μας. Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν τα 22 (!) σουτ των αντιπάλων μας. Βέβαια παρά τις τόσες ευκαιρίες των αντιπάλων την μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε ο Πίεναρ ο οποίος σούταρε πάνω στον Τζόνι Γουόκερ και ο τελευταίος απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

ΒΑΛΤΟ ΡΕ ΠΙΕΝΑΑΡ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η μόνη αλλαγή που έγινε ήταν η τοποθέτηση του Εντόνγκ πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Η Τότεναμ δεν παρουσίαζε την εικόνα που είχε στο πρώτο 45λεπτο αλλά και πάλι ήλεγχε το παιχνίδι. Από ένα λάθος όμως του Τζιλομποτζί ήρθε το 1-0. Στη συνέχεια ανεβήκαμε, προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε, όμως φαινόταν ότι πιο πιθανό ήταν να γίνει το 2-0 παρά το 1-1 αλλά ο Πίκφορντ συνέχιζε να αποκρούει τα πάντα. Ειδικά η εκτίναξη που έκανε στο σουτ του Λαμέλα ήταν πραγματικά εκπληκτική!

Πάμε και σε κάποιες γενικές παρατηρήσεις:
  • Αν έχουμε να κρατήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι ήταν η εμφάνιση του Πίκφορντ. Εξαιρετικός σε όλα του, μέχρι και ασσίστ πήγε να βγάλει στην ευκαιρία του Ντεφό. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα πρέπει να υπάρχει ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχίσει να είναι ο βασικός όταν επιστρέψει ο Μανόνε. 
  • Ο Γιανουζάι είναι ο καλύτερος μας παίκτης επιθετικά από άποψη ταλέντου αλλά σήμερα ήταν εκνευριστικός. Υπήρχαν περιπτώσεις που χάλαγε τις αντεπιθέσεις μας με τις επιλογές του. Στο τέλος πήρε και κόκκινη κάρτα αλλά για να λέμε την αλήθεια η πρώτη κίτρινη που πήρε λόγω διαμαρτυρίας δεν θα έπρεπε να του δωθεί γιατί ο διαιτητής δεν είδε ολοκάθαρο φάουλ του Ντέιβις επάνω του.
  • Πολύ τρέξιμο από τον Ενγκόνγκ και σε γενικές γραμμές έδειξε καλά στοιχεία. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πιο πίσω, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πιο ψηλά και πίεζε τα αντίπαλα χαφ. Πάντως αν συγκρίνουμε το ματς που έκανε με αυτά του Ρόντγουελ αυτόματα η σημερινή του εμφάνιση από καλή μετατρέπεται σε εξαιρετική.
  • Πολύ κακές εμφανίσεις από Ντενάγιερ και Τζιλομποτζί. Ο πρώτος τα βρήκε σκούρα από τον Σον (κυρίως) και τον Ντέλε Άλι και ο δεύτερος έκανε κάποια χαζά λάθη με το κυριότερο να μας κοστίζει το γκολ του Κέιν.
  • Ο Μανκίγιο από την άλλη μου αρέσει όταν ανεβαίνει. Σήμερα λόγω του τρόπου παιχνιδιού μας δεν ήταν τόσο επιθετικογενής αλλά στο τέλος είχε κάποιες καλές ενέργειες. Βρε λες να βρήκαμε επιτέλους καλό δεξί μπακ;
  • Κάτι άσχετο με την ομάδα μας. Υπάρχει μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάτη από τον Μούσα Σισοκό; Ρητορική είναι η ερώτηση, δεν χρειάζεται απάντηση..
Και κάτι ακόμα, όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της φετινής Premier League γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα. Η πορεία των ομάδων που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής το αποδεικνύει αυτό. Παρατηρούμε ότι στις πρώτες θέσεις της PL βρίσκονται 3 ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει ήδη, η Man City, η ευχάριστη έκπληξη της μέχρι τώρα χρονιάς η Έβερτον και η Τότεναμ. Ουσιαστικά από τα αποτελέσματα των 5 πρώτων αγωνιστικών μόνο η ήττα από τη Μίντλεσμπρο μπορεί να θεωρηθεί ως γκέλα. Η τελευταία θέση στην οποία βρισκόμαστε τώρα μπορεί εύκολα να αλλάξει αν αναλογιστεί κανείς ότι ακολουθούν 2 εντός έδρας παιχνίδια με πιο βατούς αντιπάλους. Λογικό είναι πάντως να υπάρχει γκρίνια με τις εμφάνισεις μας αλλά όπως είπε ο Μόγιες όταν πρωτοήρθε, σημασία στην αρχή έχουν οι βαθμοί.  Αφού λοιπόν παίξουμε για το κύπελλο με την QPR την Τετάρτη, το Σάββατο θα υποδεχτούμε την Crystal Palace.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου