Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Liverpool - Sunderland: Ανάλυση του αντίπαλου.

Το Σάββατο αγωνιζόμαστε στο Άνφιλντ με τη Λίβερπουλ και το blog φιλοξενεί το Δημήτρη για να μας βοηθήσει να μπούμε στο πνεύμα του αγώνα. Ο Δημήτρης -εκτός από οπαδός της ομάδας του Μερσεσάιντ- αρθρογραφεί στο 11avenue.gr και αν θέλετε να διαβάσετε τα άρθρα του ή να ακούσετε τα podcasts του θα σας παραθέσω πιο κάτω τα links. Το σάιτ σχετίζεται με ταινίες, το NBA και φυσικά την Premier League οπότε θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 11 AVENUE

Ας περάσουμε λοιπόν στις ερωτήσεις.

- Μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής η Λίβερπουλ βρίσκεται στη 2η θέση έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Με βάση αυτά που περίμενα/με είστε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν αφού πέραν από τους βαθμούς παίζετε και ωραίο ποδόσφαιρο. Πόσο ικανοποιημένος είσαι με την εικόνας της ομάδας σου;

Ευχαριστώ για την πρόσκληση καταρχάς. Νομίζω υπάρχουν δύο σκέλη στην ερώτησή σου, τα οποία θα ήθελα να διαχωρίσω. Καθαρά στυλιστικά, δηλαδή σαν τρόπο παιχνιδιού, νομίζω πως η Liverpool είναι η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα για να παρακολουθήσει κάποιος παιχνίδι της, οπότε στο στυλιστικό κομμάτι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα δώσω 10/10.

Από πλευρά απόδοσης τώρα, θα δώσω 8/10 κυρίως λόγω της σταθερής αμυντικής ασυνέπειας. Η Liverpool έχει κρατήσει το μηδέν μόνο σε 2 παιχνίδια μέχρι στιγμής και συνεχίζει να δέχεται γκολ τα οποία δεν θα έπρεπε να δέχεται μία ομάδα που θεωρητικά διεκδικεί το πρωτάθλημα.

- Είναι απαραίτητα ο φετινός στόχος το πρωτάθλημα; Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος από τη φετινή χρονιά;

Ένας σύλλογος με την ιστορία της Liverpool έχει πάντα ως στόχο το πρωτάθλημα, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Επειδή όμως αυτό δεν έχει συμβεί τα τελευταία 26 χρόνια, η κατάκτηση μίας εκ των 4 πρώτων θέσεων, που οδηγούν στο επόμενο Champions League, καθιστά την χρονιά επιτυχημένη.
Η κατάκτηση ενός κυπέλλου επίσης θα ήταν καλοδεχούμενη αν και πάντα η τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα φέρει μεγαλύτερη βαρύτητα.

- Ποιος τομέας σε προβληματίζει και τι θεωρείς ότι λείπει από την Λίβερπουλ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Το υποδεέστερο αμυντικό ταλέντο στο ρόστερ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Και ιδιαίτερα στην άμυνα διότι δεν θεωρώ πως η Liverpool διαθέτει, με εξαίρεση τον Clyne, αμυντικούς τους οποίους θα μπορούσα να φανταστώ να αποτελούν μέρος μίας ομάδας που παίρνει το πρωτάθλημα. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και για την θέση του αμυντικού χαφ.

- Έχει συμπληρωθεί 1 χρόνος και κάτι μετά την πρόσληψη του Κλοπ στην τεχνική ηγεσία. Εντυπώσεις μέχρι ώρας;

Σίγουρα θετικές μέχρι στιγμής. Από πέρυσι αρχίσαμε να βλέπουμε εκλάμψεις  και φέτος βλέπουμε σχεδόν σταθερά μία ομάδα που όχι μόνο ενθουσιάζει με τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι και αποτελεσματική τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, καλώς η κακώς, όταν είσαι προπονητής στην Liverpool κρίνεσαι από τις κατακτήσεις τροπαίων και αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, αν και είναι αρκετά νωρίς. Για αυτό τον λόγο άλλωστε είπα και πριν πως ένα κύπελλο φέτος θα ήταν καλοδεχούμενο.

- Μου κάνει εντύπωση ότι ο Στάριτζ παρόλο που είναι υγιής ότι δεν ξεκινά στην 11άδα. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; 

Κατά την γνώμη μου, όταν είναι υγιής, είναι ένας από τους 6 καλύτερους επιθετικούς στην Premier League. O λόγος που δεν ξεκινά είναι ότι ο Klopp προτιμά ένα σύστημα 4-6-0 με false nine τον Firmino, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ ψηλό pressing, γρήγορες εναλλαγές και τρεξίματα στον χώρο χωρίς να υπάρχει ένας παίκτης-στόχος.
Ο Sturridge έχει ένστικτα κλασσικού επιθετικού τα οποία δεν ταιριάζουν τόσο καλά με αυτό το είδος παιχνιδιού. Παραμένει βέβαια αρκετά αποτελεσματικός αφού παρά το μη ιδανικό fit, είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου.

- Δεν θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω για τον Χέντερσον. Ο γεννημένος στο Σάντερλαντ και προϊόν των ακαδημιών μας Χέντο ήρθε σε εσάς το 2011 και είναι πλέον ο αρχηγός της ομάδας. Κάνε μας ένα σχόλιο και όπως καταλαβαίνεις οποιαδήποτε αρνητική κριτική θα κοπεί για αδιευκρίνιστους λόγους.


Δεν σκόπευα να πω κάτι αρνητικό έτσι και αλλιώς. Νομίζω είναι σαφές πως δίκαια πήρε τον τίτλο του αρχηγού μετά την αποχώρηση του Gerrard, αφού δεν υπήρχαν άλλες ηγετικές προσωπικότητες στο ρόστερ της ομάδας. Το μοναδικό θέμα που έχω με τον Henderson είναι πως δεν μου αρέσει η θέση του αμυντικού χαφ στην οποία αγωνίζεται. Θεωρώ πως έπρεπε να αγωνίζεται σε ένα ρόλο box-to-box για δύο λόγους:
1. Δεν μπορεί να πατάει συχνά στην περιοχή, που είναι ένα από τα καλύτερα σημεία του παιχνιδιού του.
2. Δεν διαθέτει τα ένστικτα τα οποία περιμένεις από ένα παίκτη που αγωνίζεται μπροστά από την άμυνα.

- Έχεις ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από το ρόστερ της Σάντερλαντ;

Ο Jordan Pickford με έχει εντυπωσιάσει φέτος μέχρι στιγμής. Όχι μόνο στους τομείς που περιμένεις να είναι καλός ένας παραδοσιακός τερματοφύλακας, αλλά κυρίως στο πόσο άνετος είναι με την μπάλα στα πόδια.
Στα αρνητικά, ο Lamine Kone που έχει μέχρι στιγμής πολύ μεγάλο πρόβλημα στις τοποθετήσεις του και έχει κοστίσει αυτό στην Sunderland σε κάποια παιχνίδια.

- Κάνε μας και μία πρόβλεψη του σκορ.

Πιστεύω πως η εξέλιξη του παιχνιδιού θα καθοριστεί από το μέχρι πότε μπορεί η Sunderland να κρατήσει το μηδέν. Αν το δούμε στατιστικά, η Liverpool κερδίζει κατά μέσο όρο τα εντός έδρας παιχνίδια με 3-1 και θεωρώ πως το σκορ αυτό είναι και το πιθανότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου