Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Sunderland - Hull 3-0: Νίκη και 0 στην άμυνα!

Δεύτερη συνεχόμενη και πρώτη εντός έδρας νίκη η προχθεσινή ενάντια στην Hull. Από εκεί λοιπόν που είχαμε 2 βαθμούς -σπάζοντας το ρεκόρ λιγότερων πόντων για τις πρώτες 10 αγωνιστικές στην ιστορία της Premier League- πλέον βρισκόμαστε στους 8 και στο -3 από τις θέσεις που οδηγούν στη σωτηρία. Η χθεσινή νίκη μπορεί να θεωρηθεί ότι άξιζε 6 βαθμούς αφού και η Hull είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παρομονή. Απόψη μου βέβαια ήταν και συνεχίζει να είναι ότι εύκολα ή δύσκολα οι προχθεσινοί μας αντίπαλοι του χρόνου θα παίζουν στην Championship. Οι οπαδοί τους δεν θέλουν την διοίκηση της ομάδας, το ρόστερ τους δεν ενισχύθηκε αρκετά το καλοκαίρι, δεν υπάρχει ιδιαίτερο βάθος και παράλληλα έχουν και αρκετούς τραυματισμούς.



Στα του αγώνα ο Μόγιες έκανε μία αλλαγή σε σχέση με το νικηφόρο ματς ενάντια στη Μπόρνμουθ, με τον Ντενάγιερ να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Πίενααρ. Ξεκινήσαμε παίζοντας 4-4-2 όταν αμυνόμασταν με το ΜακΝερ αριστερά, τον Γουότμορ δεξιά και προωθημένους τους Ανιτσέμπε και Ντεφό. Όταν είχαμε τη μπάλα ο ΜακΝερ περνούσε σε πιο κεντρικό ρόλο ο Ανιτσέμπε τραβιόταν στα πλάγια και το σύστημα έμοιαζε με 4-2-3-1.

Η Χαλ μπήκε καλύτερα στο ματς, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες ενώ εμείς δεν αμυνόμασταν σωστά και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα για ώρα στο πόδια μας. Ο Μόγιες έκανε κάποιες εσωτερικές αλλαγές φέρνοντας τον ΜακΝερ προς τα δεξιά, τον Γουότμορ στα αριστερά και δεξιά τον Ανιτσέμπε ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε φανεί. Ο Νιγηριανός μετά την αλλαγή της θέσης του έκανε πιο αισθητή την παρουσία του, η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε και στο 34' ο Ντεφό με μια εξαιρετική ενέργεια έκανε το 1-0 φτάνοντας τα 150 γκολ στην Πρεμιερ Λιγκ. Οι δύο τελευταίες του επαφές πριν σουτάρει υπό την πίεση των Ντέιβις και Ελμοχάμαντι δείχνει την ποιότητα αυτού του παικταρά.

Από το 65' περίπου έγινε ακόμα πιο φανερή η αδυναμία που έχουμε να αμυνθούμε σωστά. Το δίδυμο στην άμυνα των Κονέ και Τζιλομποτζί δεν έχει αποκτήσει χημεία και κάποιες ασυννενοησίες και λάθη τους δεν κόστισαν ευτυχώς. Φυσικά δεν είναι μόνο δικό τους θέμα οι ευκαιρίες που δημιουργούν οι αντιπάλοι αφού σε μερικές φάσεις θα μπορούσε το κέντρο να είχε αντιδράσει καλύτερα π.χ μου έρχονται δύο περιπτώσεις που ο Εντόνγκ κάνει αβίαστο λάθος και σε μία από αυτές στο 19' ο Κλούκας σούταρε από καλή θέση. Προσωπικά πιστεύω ότι οι ευκαιρίες που δημιούργησε η Χαλ είναι θέμα κακών τοποθετήσεων των παικτών μας και μερικές φορές είναι απόρροια της έλλειψης εμπειρίας. Φαντάζομαι αυτό θα είδε ο Μόγιες και θα έβαλε τον Ο'Σέι αλλά ένα λεπτό μετά την αλλαγή του ήρθε το 3ο γκολ και ουσιαστικά εκεί τελείωσε το ματς. Ο καλύτερος παίκτης της άμυνας πάντως ήταν ο Τζόουνς. Έκλεψε 4 φορές την μπάλα από τους αντιπάλους του και είχε επίσης 4 επιτυχημένα τάκλιν. Αν συνεχίσει να παίζει έτσι δύσκολα θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Μανκίγιο η οποία είναι 11 εκατομμύρια σε περίπτωση που ο Ισπανός παίξει σε 25 αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Πίκφορντ ήταν εξαιρετικός για ακόμη ένα ματς και κράτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το 0. Παρόλα αυτά το clean sheet δεν ήρθε εύκολα. Οι αποκρούσεις του στην κεφαλιά του Ντέιβις και στο ψαλιδάκι του Σνόντγκρας ήταν πολύ δύσκολες και αναμφισβήτητα ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες.

Ο λόγος που είπα ότι ο Πίκφορντ ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες και όχι ο καλύτερος ήταν η εμφάνιση του Ανιτσέμπε. Αν μου έλεγε κάποιος τη στιγμή που ανακοινώσαμε τον Νιγηριανό ότι θα έβαζε 3 γκολ ολόκληρη τη χρονιά (δηλαδή να ισοφάριζε την 2η καλύτερη του επίδοση) δεν θα τον πολυπίστευα. Στους 2 πρώτους αγώνες που ξεκινάει σαν βασικός έχει σκοράρει 3 γκολ και για δεύτερη φορά στην καριέρα του σκοράρει σε συνεχόμενα ματς. Όσον αφορά την τελευταία φορά που έβαλε 2 γκολ σε ένα ματς πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο Δεκέμβρη του 2006 σε ένα Έβερτον-Νιουκάστλ 3-0. Το τρίτο γκολ μάλιστα το τότε το είχε σημειώσει ο Φιλ Νέβιλ. Αν η προηγούμενη ομάδα του Μόγιες σκόραρε με Ανιτσέμπε και Νέβιλ να παίξω από τώρα χατ τρικ του Ντεφό στο επόμενο ντέρμπι; Πίσω στον Ανιτσέμπε τώρα, το θέμα δεν είναι τα γκολ που βάζει αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού που βοηθάει όλη την επίθεση. Μπορεί και κρατάει τη μπάλα, γεγονός που ανεβάζει την ομάδα πιο ψηλά και δεν χρειάζεται ο Ντεφό να γυρίζει πολύ πίσω και όλοι γνωρίζουμε ότι όσο πιο κοντά στην περιοχή υποδεχτεί τη μπάλα τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για τους αντιπάλους μας. Στον προχθεσινό ματς λοιπόν ο Νιγηριανός κέρδισε συνολικά 8 μονομαχίες στον αέρα, έβαλε φυσικά τα 2 γκολ, κράτησε την μπάλα και έτρεξε αρκετά βοηθώντας στην άμυνα επίσης. Το ιστορικό του μπορεί να δείχνει ότι τα γκολ δεν θα συνεχίζουν να έρχονται αλλά αν κάνει τα υπόλοιπα όπως στα τελευταία δύο παιχνίδια θα είναι ένα μεγάλο συν για την ομάδα.

Όσον αφορά τα αμυντικά μας χαφ, ο Ντενάγιερ μου άρεσε σε αυτή την θέση. Πίστευω ότι και μακροπρόθεσμα για τον ίδιο θα ήταν καλύτερο να μονιμοποιηθεί εκεί. Ο Εντόνγκ έπαιξε πιο πίσω από ότι τον βλέπουμε συνήθως, έκανε κάποια αβίαστα λάθη όπως ανέφερα και προηγουμένως αλλά μετά τον τραυματισμό του Κάτερμολ δεν έχουμε άλλον χαφ με τα στοιχεία του Γκαμπονέζου. Όσον αφορά τον Κάτερμολ έκανε εγχείρηση στον ισχίο και θα χάσει 4 μήνες τουλάχιστον. Τουλάχιστον στα θετικά νέα, ο Λάρσον έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και ίσως τον δούμε να παίζει σύντομα. Η αλήθεια είναι ότι ο υγιής Λάρσον μπαίνει κατευθείαν στην 11άδα στην θέση του ΜακΝερ, με τον οποίο δεν εντυπωσιάστηκα προχθές ειδικά στο πως έπαιζε όταν έπαιρνε τη μπάλα προς την περιοχή της Χαλ.

Επόμενος αγώνας είναι το Σάββατο απέναντι στη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ όπου πέρα από τον Λάρσον, θα επιστρέψουν οι Μπορίνι και Κίρκοφ. Με τους Ανιτσέμπε και Γουότμορ να παίζουν καλά φαντάζομαι ότι ο Ιταλός θα έρθει από τον πάγκο ενώ αντίθετα ο Γερμανός λογικά θα ξεκινήσει βασικός. Το σημαντικό βέβαια και ο καθοριστικός παράγοντας για να πάρουμε αποτέλεσμα είναι να παραμείνει τραυματίας ο Ρόντγουελ. Στη συνέχεια να τον αλυσοδέσουμε σε ένα μέρος μακριά από το γήπεδο και χωρίς πρόσβαση στον αγώνα και να τον αφήσουμε εκεί μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο του.

Το παραπάνω tweet έγινε στις 24 Οκτώβρη οπότε βάλτε 2 ακόμα νίκες χωρίς τον Ρόντγουελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου