Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Sunderland - Chelsea 0-1: Τι έβγαλες ρε Courtois!;

Το ματς με την Τσέλσι δεν έπρεπε να χαθεί. Όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, ούτε για θέμα πρεστίζ αφού δεν έχουμε κάποιου είδους κόντρα με τους Λονδρέζους και φυσικά ούτε για στοιχηματικούς λόγους αφού δεν πρόκειται να ξαναπαίξω την Σάντερλαντ ποτέ μετά το κάζο του Σαββάτου όπου ήταν το μοναδικό παιχνίδι της Premier League που δεν έληξε με goal/goal.
Αρκετά όμως με τους κουβάδες μου, ο αγώνας έπρεπε να νικηθεί λόγω του μικρού Μπράντλεϊ ο οποίος έχει κερδίσει τους φιλάθλους μας (και όχι μόνο) με το χαμόγελο του στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Πρόσφατα βγήκαν στη δημοσιότητα κάποια άσχημα νέα για τον πιτσιρικά και ελπίζουμε να μην βγουν αληθινά.


Κουράγιο παικταρά!


Ο Μόγιες μας προϊδέσασε για τις αλλαγές που έκανε χθες, στη συνέντευξη τύπου, αναφέροντας ότι είχαμε κάποιους νέους τραυματισμούς χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Τελικά από την 18άδα έλειπαν οι Ανιτσέμπε, Πίενααρ και ο Μανκίγιο και αναμένουμε να δούμε αν έχουν κάτι σοβαρό ή αν ήθελε ο Μόγιες να τους προφυλάξει για το Σαββατιάτικο ματς με την Γουότφορντ. Όσον αφορά την 11άδα επέστρεψε ο Ο'Σέι και μαζί του οι Κίρχοφ, Μπορίνι και ο Γιανουζάι. Παίξαμε με 3 στην άμυνα, τους Ντενάγιερ και Κίρχοφ σαν αμυντικά χαφ, δεξιά τον Γιανουζάι και τους Ντεφό και Μπορίνι να είναι πιο προωθημένοι. Καθαρό αριστερό εξτρέμ δεν υπήρχε αφού ο Μπορίνι είχε πιο κεντρικό ρόλο.

Η Τσέλσι είχε την συντριπτική κατοχή στο πρώτο ημίχρονο ενώ εμείς δυσκολευόμασταν σε αυτό τον τομέα. Σίγουρα η κακή εμφάνιση του Κίρχοφ μας επηρέασε όπως και η απουσία του Ανιτσέμπε, ο οποίος όταν αγωνίζεται αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού μας. Προς το τέλος του ημιχρόνου η Τσέλσι έγινε πιο επιθετική και σε μία φάση όπου η άμυνα μας έκανε συνεχόμενα λάθη ήρθε το 0-1.

Εξαιρετικό τάκλιν του Κονέ πάνω στον.. Τζόουνς στη φάση του 1ου γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπορίνι πέρασε δεξιά και στην θέση του πήγε ο Γιανουζάι. Στο 47' είχαμε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με το Γιανουζάι να βρίσκεται απέναντι στον Κουρτουά, να σουτάρει και ο Βέλγος τερματοφύλακας να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση με το αριστερό του πόδι. Προσπαθήσαμε να παίξουμε πιο επιθετικά, πιέζοντας πιο ψηλά και η Τσέλσι βρήκε κάποιους ελεύθερους χώρους και μας απείλησε με αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να σκοράρει το 2ο γκολ. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο PVA έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε με δύναμη αλλά ο Κουρτουά πετάχτηκε στη γωνία του και έκανε την απόκρουση της ημέρας.

Ο Κίρχοφ όπως είπαμε δεν ήταν σε καλή μέρα, έκανε αρκετές λανθασμένες πάσες και μερικές ήταν χωρίς πίεση. Ο Μπορίνι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση αλλά δεν φάνηκε αρκετά. Ο Κονέ είχε μερικές καλές στιγμές αλλά γενικά είχε προβλήματα με τον Diego Costa. Ο Τζιλομποτζί ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες και φαίνεται να προσαρμόζεται σιγά σιγά στην ομάδα. Τέλος, η επανεμφάνιση του Γιανουζάι στην 11άδα δεν ήταν άσχημη αλλά αν επιστρέψει ο Ανιτσέμπε στην 11άδα δεν ξέρω αν θα διατηρήσει την θέση του, μιας και ο Μόγιες βάζει από την άλλη πλευρά έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει και την άμυνα.

Επόμενος αγώνας είναι με τη Γουότφορντ το Σάββατο. Μετά το στραβοπάτημα με την Σουόνσι και το γεγονός ότι ακολουθεί το παιχνίδι με την United ίσως να πρέπει να θεωρηθεί και must win το παιχνίδι με τους Λονδρέζους. Για τους επόμενους αγώνες πάντως δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορώ να γράφω αναλύσεις λόγω των γιορτών.

Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω ότι οι Premierleaguefans μου έκαναν μερικές ερωτήσεις για τη Σάντερλαντ και έγραψαν ένα κείμενο το οποίο είναι δημοσιευμένο στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΛΙΝΚ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου