Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Sunderland - Leicester 2-1: 3η νίκη στα τελευταία 4 παιχνίδια.

Κάποια άτομα που παρακολουθούν μπάσκετ ξεκινούν και βλέπουν τους αγώνες από το 4ο δεκάλεπτο γιατί πιστεύουν ότι τότε ξεκινά το πραγματικό παιχνίδι. Αυτό μπορούμε να πούμε ότι μεταφράζεται ποδοσφαιρικά και στην περίπτωση της Σάντερλαντ αφού η πραγματική της σεζόν ξεκινάει μετά τον Οκτώβρη.


ΠαιχνιδιαΠοντοιΠοντοι/παιχΠόντοι/38 παιχνιδια (1 σεζον)
Αύγουστος1790,5320
Σεπτέμβρης19120,6324
Οκτώβριος21180,8633
Νοέμβρης23271,1745
Δεκέμβρης29280,9737
Γενάρης20331,6563
Φλεβάρης18150,8332
Μάρτης19150,7930
Απρίλης22271,2347
Μάιος17231,3551

Τα παραπάνω στατιστικά αφορούν την περίοδο Αυγούστου/2011 έως και Νοέμβρη/2016.

Παρατηρούμε ότι αν η ομάδα μας διατηρούσε τη φόρμα είτε του Αυγούστου είτε του Σεπτέμβρη για μια ολόκληρη χρονιά θα έπεφτε πιο γρήγορα και από τον Καραγκούνη όταν έβλεπε πόδι αντιπάλου να τον πλησιάζει. Στους κακούς μας μήνες μπορούμε να προσθέσουμε και το Μάρτη αφού η τελευταία μας νίκη ήταν ενάντια στην QPR με 3-1 στις 24 Μαρτίου του 2012.



Ας πάμε όμως τώρα στον αγώνα του Σαββάτου. Ο Τζιλομποτζί επέστρεψε στην 11άδα αφού εξέτισε την ποινή της 1 αγωνιστικής για την κόκκινη κάρτα που είχε δεχθεί στον αγώνα με την Χαλ και από εκεί και πέρα η 11άδα έμεινε η ίδια. Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά από τη μεριά μας και ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που έχουμε κάνει φέτος. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι σε κάποιον αγώνα να έχουμε ανάλογη εμφάνιση με αυτή του πρώτου 20λέπτου. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες αλλά αυτό που μας έλειψε ήταν το γκολ. Η Λέστερ ισορρόπησε μετά το 25' και είχε και δοκάρι στο τέλος του ημιχρόνου μετά από μία σέντρα-σουτ του Φουξ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές. Ο Κίρχοφ πέρασε στην θέση του Ντενάγιερ και ο Λάρσον σε αυτή του Πίενααρ. Η αντικατάσταση του Ντενάγιερ είχε να κάνει με την γρίπη που είχε αλλά και στα καθαρά αγωνιστικά έτσι όπως αμυνόταν η Λέστερ δεν βοηθούσε το παιχνίδι του. Η Λέστερ έπαιζε οπισθοχωρημένα με τους Σλιμανί και Βάρντυ να μην πιέζουν τα σέντερ μπακ μας και έτσι οι Κονέ και Τζιλομποτζί κατέβαζαν τη μπάλα μέχρι τον χώρο του κέντρου σχεδόν ανενόχλητοι. Κάναν πολύ καλή δουλειά βρίσκοντας τους συμπαίκτες τους με μακρινές μπαλιές κυρίως και ο Ντενάγιερ λοιπόν που ο ρόλος του είναι να παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα φαινόταν περιττός. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 18 επαφές με την μπάλα και πάσαρε μόλις 9 φορές παρόλο που είχαμε μεγαλύτερη κατοχή από τους αντιπάλους μας. Όσον αφορά τον Πίενααρ ο λόγος που βγήκε ήταν ένα χτύπημα στο κεφάλι μετά από μία σύγκρουση με τον Άλμπραιτον. Ο Νοτιοαφρικανός ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες, έβγαλε κάποιες ωραίες πάσες και είχε καλή συνεργασία με τον PVA.

Στο 64' οι δύο αλλαγές μας συνεργάστηκαν για το 1ο γκολ. Ο Λάρσον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κίρχοφ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Χουθ και έγινε το 1-0. Αυτό είναι το πρώτο μας γκολ φέτος στην Premier League που έρχεται από στημένη φάση. Στη συνέχεια παραμείναμε απειλητικοί και τελικά στο 77' ο Γουότμορ σούταρε, ο Ντεφό βρέθηκε στη σωστή θέση και έκανε το 2-0. Η Λέστερ μείωσε στο 80' με τον Οκαζάκι και στη φάση αυτή ο Τζιλομποτζί ίσως να μπορούσε να αποσοβήσει το γκολ. Γενικά όμως το αμυντικό μας δίδυμο ήταν σε καλή μέρα, δεν χωράει αμφιβολία ότι υπάρχει βελτίωση τις τελευταίες εβδομάδες. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Πίκφορντ έκανε την απόκρουση της ημέρας σε σουτ του Μόργκαν. Ας μιλήσει καλύτερα το βίντεο γιατί δεν υπάρχουν λόγια για το τι έπιασε.






HE'S ONE OF OUR OWN!

Για ακόμη ένα ματς ο Ανιτσέμπε ήταν εξαιρετικός. Παίζοντας όχι στο κέντρο της επίθεσης όπου υπήρχαν οι ψηλοί και δυνατοί Χουθ και Μόργκαν αλλά αριστερά όπου έπεφτε πάνω στον Σίμπσον, δημιουργήθηκε ένα μισμάτς το οποίο το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο. Ο Εντόνγκ είχε ένα θέμα με τις πάσες και σήμερα αλλά κατά τα άλλα έτρεξε αρκετά, πίεσε και μάρκαρε σωστά στο κέντρο. Ο Κίρχοφ θύμισε τον περσινό καλό ευατό του και το αμυντικό δίδυμο όπως είπα παραπάνω ήταν καλό σήμερα. Ο Γουότμορ βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε στο γόνατο και θα χάσει τη χρονιά.

Μόνο αυτός μπορεί να τζαρτζάρει τον Ανιτσέμπε.
Γενικά η εμφάνιση μας ήταν από τις καλύτερες φέτος. Υπήρξε φανερή βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας, η Λέστερ μας άφηνε χώρους προσπαθώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση αλλά εμείς παρουσιαστήκαμε διαβασμένοι. Είναι μόλις η 2η φορά στους αγώνες του πρωταθλήματος όπου είχαμε μεγαλύτερη κατοχή από τους αντιπάλους μας (η άλλη ήταν με την Γουέστ Μπρομ) και αυτή η κατοχή μεταφράστηκε σε ευκαιρίες και αν ήμασταν πιο ψύχραιμοι στο 1ο ημίχρονο, θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Σάββατο απέναντι στη Σουόνσι. Είναι και αυτή μία ομάδα, όπως η Λέστερ, όπου δεν βρίσκεται στην καλύτερη της φόρμα. Είναι τελευταία στην βαθμολογία, η αλλαγή προπονητή δεν την έχει βοηθήσει όπως θα περίμεναν οι διοικούντες -που για να πούμε την αλήθεια ήταν λίγο περίεργη η πρόσληψη του Μπράντλει με το βιογραφικό που είχε- και υπάρχει μεγάλη γκρίνια από τους οπαδούς προς τους καινούριους Αμερικάνους ιδιοκτήτες. Οι Ουαλοί είναι απελπισμένοι για μια νίκη για να μη μείνουν και άλλο πίσω από τις θέσεις της σωτηρίας. Από την μεριά μας, με μία νίκη μπορούμε να βρεθούμε και πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αν μας βοηθήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Η Σουόνσι έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (31 γκολ παθητικό), στους τελευταίους δύο αγώνες έχει δεχθεί 9 γκολ και ας θυμίσω ότι ο Ντεφό πέρσυ είχε κάνει χατ τρικ στο γήπεδο τους. Δεν θα μας χάλαγε κάτι αντίστοιχο και φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου