Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Sunderland - Tottenham: Ανάλυση του αντίπαλου.

Την Τρίτη υποδεχόμαστε την Τότεναμ στο SOL. Από τη μία εμείς προβληματίζουμε με την εικόνα μας στους τελευταίους αγώνες (1 πόντος στα τελευταία 5 παιχνίδια) και αυτό δυστυχώς έχει μεταφραστεί και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, όπου ξαναβρισκόμαστε στην τελευταία θέση μετά από καιρό. Από την άλλη, η επόμενη μας αντίπαλος Τότεναμ τρέχει ένα αήττητο σερί 7 αγώνων. Μαζί μας λοιπόν για να μιλήσουμε πιο ειδικά για τους Σπερς είναι ο Νίκος, ο οποίος γράφει για την ομάδα του στις σελίδες που έχει στο facebook και στο blog του. Θα σας πρότεινα να τις επισκεφτείτε αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την ομάδα του Λονδίνου μιας και γίνεται πολύ καλή δουλειά από το συνονόματο Νίκο. Θα σας αφήσω λινκς παρακάτω.

ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΟ BLOG (GSTHFC)

ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

- Πως ξεκίνησες να υποστηρίζεις την ομάδα της Τότεναμ;

Είναι λίγο αστείο από ένα ποδοσφαιρακι στο PlayStation, είδα τον πετεινό και μ' άρεσε. Μετέπειτα άρχισα να παρακολουθώ την ομάδα και να πορώνομαι όλο και περισσότερο, ήθελα να βλέπω συνέχεια την λατρεία μου τον κάπτεν Κίνγκ, την βολίδα τον Λένον και φυσικά τον μεγάλο Μπερμπατοφ.


- Παρόλο που πέρυσι η ομάδα σου ήταν κοντά στη βαθμολογία με τη Λέστερ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, φέτος οι απαιτήσεις -τουλάχιστον από τους ουδέτερους οπαδούς- δεν ήταν μεγάλες. Θεωρείς επιτυχημένη τη μέχρι τώρα φετινή πορεία;

Νομίζω είναι επιτυχημένη. Η Τότεναμ παίζει αυτήν τη στιγμή το καλύτερο ποδόσφαιρο στο νησί με διαφορά, έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς από πέρσι σε 22 αγωνιστικές, και όλα αυτά με πολλές ατυχίες να της χτυπούν την πόρτα. Κατάφερε να μείνει στην 5η θέση για ένα διάστημα με απουσίες όπως του Χάρη Κέιν και Τόμπι Αλντερβάιρελντ, είναι ενδεικτικό ότι με το που επέστρεψαν η ομάδα ανέβηκε πολύ κι γι αυτό βρίσκετε αυτήν την στιγμή στην τρίτη θέση, παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο και αμύνεται φανταστικά όμως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι πλέον η Τότεναμ έχει χτίσει χαρακτήρα, δηλαδή σε ένα κάκιστο ματς που μπορεί να κάνει όπως αυτό την προηγούμενη εβδομάδα με την Σίτι στο Έιτιχαντ, να το γυρνάει τούμπα, αυτό είναι δείγμα πολύ μεγάλης ομάδας. 


- Τι θεωρείς ότι λείπει για το βήμα παραπάνω;

Το βήμα παραπάνω ε... Για το βήμα παραπάνω πιστεύω λείπει ο παίκτης που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, αυτός που όταν θα χρειαστεί στα μεγάλα παιχνίδια θα κάνει την διαφορά και θα βγει μπροστά απ' όλους τους άλλους. Ένας τέτοιος παίκτης χρειάζεται για να μπορέσει η Τότεναμ να κάνει το επόμενο βήμα δηλαδή να κατακτήσει τίτλους. 


- Αντιστρέφοντας την προηγούμενη ερώτηση, ποια είναι η αγωνιστική δύναμη της Τότεναμ;

Πιστεύω ότι είναι η ομοιογένεια των παικτών. Υπάρχει τόσο καλό κλίμα στην ομάδα που τους βγαίνει και αγωνιστικά. Παίζουν σαν ένας χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει κι αυτό είναι που κάνει την διαφορά, τα δίνουν όλα σε κάθε μάτς μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η μεγάλη δύναμη της Τότεναμ είναι στα άκρα με τους Ντάνι Ρόουζ και Κάιλ Γουόκερ να ανεβοκατεβαινουν ασταμάτητα και ακούραστα σε όλο το 90ο δημιουργώντας τις περισσότερες ευκαιρίες τις ομάδας είτε σαν απλά μπακ στο 4-2-3-1, είτε σαν φουλ-μπακ στο 3-4-3.


- Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ποκετίνο;

Ο Ποτσετίνο νομίζω μπορεί να γίνει ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο. Του έχω τυφλή εμπιστοσύνη ότι και αν κάνει ακόμα και λάθος να κάνει ξέρω ότι θα το διορθώσει αμέσως. Ήρθε αλλάζοντας στην κυριολεξία τα πάντα στην Τότεναμ. Είναι ο μαέστρος αυτής της τρομερής ομάδας, μπορεί να αναγεννήσει τον οποιοδήποτε παίκτη που θα πάρει και να του δώσει το 100% του, είναι πάντα δεμένος με όλους τους παίκτες χωρίς να ξεχωρίζει κάποιον. Αυτός ο προπονητής ίσως καταφέρει αν μείνει στην Αγγλία και πόσο μάλλον στην Τότεναμ να πάρει τα σκήπτρα του μεγάλου Σερ Αλεξ.


- Ποια είναι τα αγωνιστικά νέα; Υπάρχουν τρανταχτές απουσίες εκ μέρους σας;

Η ομάδα συνεχίζει σε φοβερό κλίμα μετά την ισοπαλία (2-2) στο Έιτιχαντ με την Μάντσεστερ Σίτι, προπονείτε στην Βαρκελώνη αυτές τις μέρες για την αποφόρτιση των παικτών να αλλάξουν λίγο κλίμα και να χαλαρώσουν. Απουσίες υπάρχουν η γνωστή του Έρικ Λαμέλα που δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα επιστρέψει ο Αργεντίνος αλλά ποιο σημαντική είναι αυτή του Γιάν Βερτόνχεν που θα απουσιάσει έξι εβδομάδες αφήνοντας πολύ μεγάλο κενό στην άμυνα της ομάδας με τον Βίμερ να μην μπορεί να το καλύψει στο παιχνίδι με την Σίτι και λογικά μάλλον θα πάρει την θέση του ο Ντέιβις στο μεταξύ μας μάτς. Οι υπόλοιποι είναι μια χαρά πλην του Αλντερβάιρελντ που δεν ξέρουμε αν θα τον επιλέξει στην βασική ενδεκάδα την Τρίτη λόγω των ενοχλήσεων που είχε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο 65ο λεπτό του αγώνα με τους πολίτες. 


-  Ένας παίκτης σας που μου αρέσει να βλέπω είναι ο Ντέλε Άλι. Είναι απίστευτα αυτά που κάνει για την ηλικία του. Έχει ταβάνι αυτός ο παικταράς;

Πραγματικά είναι απίστευτα αυτά που κάνει, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ταβάνι γι' αυτό τον παίκτη αν και δεν ξεκίνησε την σεζόν τόσο καλά και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να ανεβάσει την απόδοση του. Έχει τρομερά φυσικά προσόντα και τρομερή τεχνική που μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο. Το μόνο του ας πούμε "πρόβλημα" είναι ότι σε κάποιες φάσεις μέσα στον αγώνα φέρεται ανώριμα όπως ένα σκληρό μαρκάρισμα χωρίς λόγο η διαμαρτυρίες στον διαιτητή, βέβαια είναι μικρός μόλις στα 20 και εν μέρει δικαιολογείται. 


- Χάρι Κέιν ή Ντεφό στα καλά του;

Αν και λατρεύω πολύ τον Ντεφό και λυπήθηκα όταν έφυγε από την Τότεναμ, νομίζω είναι πολύ καλύτερος ο Χάρη Κέιν γιατί είναι πιο ολοκληρωμένος σαν παίκτης με πολυ καλύτερη τεχνική και μπορεί να δημιουργήσει και γκολ για τον εαυτό του κάτι που δεν έχει ο Ντεφό. Ο Ζερμέν είναι αυτό που λέμε "κριάρι" με την καλή έννοια, δηλαδή τρέχει και εκτελεί. 


- Έχεις ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από τη Σάντερλαντ.

Πλην του Ντεφό που νομίζω είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την Σάντερλαντ από τον υποβιβασμό έχω ξεχωρίσει τον Τζορνταν Πικφορντ τον τερματαφύλακα σας, έχει μεγάλο ταλέντο μ' έχει εντυπωσιάσει πολύ αλλά είναι πολύ άτυχος με τον τραυματισμό που του έτυχε, αν ήταν υγιής και έπαιζε μαζί με τον Ντεφό και δύο τρείς ακόμα νομίζω θα μπορούσαν να σώσουν την Σάντερλαντ.


- Κάνε μας και μία πρόβλεψη του σκορ.

Πιστεύω θα παιχτεί στο πόσο θα αντέξουν περισσότερο οι μαυρόγατες από την πίεση που θα τους βάλει η Τότεναμ, το σκόρ μπορεί να πάει πολύ δηλαδή ακόμα και 4 ή 5 γκόλ να βάλουμε, βέβαια πιστεύω ότι μπορεί να δεχθούμε και κάποιο αν δεν παίξει ούτε ο Αλντερβάιρελντ. Οπότε η πρόβλεψη μου είναι στο 4 ή 5-1 υπέρ της Τότεναμ. 


- Αυτές ήταν οι ερωτήσεις. Έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

Ευχαριστώ το συνονόματο φίλο Νίκο που με φιλοξένησε στην παρέα σας, ελπίζω να κάνουμε κάτι παρόμοιο και του χρόνου με το καλό. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες μας και να κερδίσει ο καλύτερος αλλά πάνω απ' όλα να απολαύσουμε και το ματσάκι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου